Ordu’da Kentsel Dönüşüm Alanları Belirlendi

Ordu’da Kentsel Dönüşüm Alanları Belirlendi

Ordu Büyükşehir Belediye(OBB) Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya ilçe belediye başkanları meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda ağırlık olarak kentsel dönüşüm konuları konuşulurken, ihtisas komisyonu raporları ve dairelerden gelen teklifler görüşülerek karara bağlandı.
KENTSEL DÖNÜŞÜM 3 İLÇEDE BAŞLAYACAK
Aralık ayı meclis toplantısında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm konularında meclis üyelerine bilgiler verdi. Altınordu ilçesinde 3 bölgede kentsel dönüşüm yapılacağını aktaran Yılmaz, dönüşüm yapılacak yerler hakkın da meclis üyelerine sunum gerçekleştirdi. Altınordu ilçesinde dönüşüm yapılacak 3 alandan ilki stadyumun bulunduğu alanda Orta Camii, Ptt binası, Altınordu Belediyesi binası alanlarında yer alan 84 dönümlük alan. İkinci bölge ise otogar ve çevresini kapsayan 80 dönümlük arazi ve son olarak kamyon garajının bulunduğu 24 dönümlük arazi üzerinde kentsel dönüşüm planlanması yapıldığını belirtildi.
Kentsel dönüşümün Fatsa’da da uygulanacağını ifade eden Yılmaz, Fatsa’daki dönüşüm alanlarının ilkinin eski çöp alanı ve stadyumların bulunduğu 550 dönümlük riskli arazide ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde yer alan 4 dönümlük riskli alanda yapılacağını bildirdi.
Kentsel dönüşümün uygulanacağı bir diğer ilçe olan Ünye’de ise Saraçlı Mahallesinde 210, Gölevi Mahallesi 210 ve Kaledere, Liseler ve Bayramca Mahallelerinde 83 dönümlük arazilerde kentsel dönüşüm çalışması yapılacağı aktarıldı.
YILMAZ: "DÖNÜŞÜM ALANLARINDA YAPILAŞMA DÜŞÜNMÜYORUZ"
Kentsel dönüşümde riskli ve rezerv alanların belirleneceğini ve bu aşamadan sonra kamulaştırmaya gidileceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamulaştırma bedelini bakanlıktan almayı planladıklarını söyledi. Kentsel dönüşümün yapıldığı Altınordu, Ünye ve Fatsa’daki alanların yüzde 70’e yakınının kamu arazisi olduğu ifade eden Yılmaz, kamulaştırma alanında daha rahat olacakları aktardı. Şehrin rahatlaması açısından kentsel dönüşümün önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, dönüşüm yapılan alanlarda kesinlikle ve kesinlikle yapılaşma düşünmediklerini sözlerine ekledi.