ORDU’DA KIYILAR KURTARILIYOR

ORDU’DA KIYILAR KURTARILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarihe geçecek bir karara imza attı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde kıyı kenar çizgisini ihlal eden başta Jandarma, Emniyet müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarına ait ‘dinlenme kampları’ ve diğer kaçak yapıları yıkarak halka açıyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kıyı kenar çizgisini ihlal eden bölgelerde asla taviz vermeyeceklerini belirterek, uzun yıllardır halka açık olması gereken alanlarda yasal gerekliliğin yerine getirilmediğini ve bu nedenle bu uygulamayı hayata geçirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, söz konusu binalar için 22 yıl önce yıkılması yönünde mahkeme kararı olmasına rağmen buradaki kurumlara özel imtiyaz tanındığını belirtti.
Göreve başladıkları dönemde Ünye-Gülyalı kıyı çizgisinde, kıyı kenar çizgisine ve sahilde kaçak olarak adlandırılan tüm bina ve mekanlar için yıkım kararı aldıklarını belirten Yılmaz, “Bu çerçevede de öncelikle Perşembe Belediyemizle ve daha sonra Altınordu İlçe Belediyemizde, Efirli bölgesi ve hemen Ordu güzergahındaki, Ordulu hemşehrilerimizin yoğun olarak yaz döneminde gittiği fakat bir türlü özel bir imtiyazlı gerek kamu kurumu, gerek şahıs arazilerinin kullanılmasından dolayı giremediği yerlere ilişkin yıkım kararlarını uygulamaya koyduk. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz” dedi.
YILMAZ’DAN KURUMLARA TEŞEKKÜR
Bu uygulamanın hayata geçirilmesi ile ilgili kamu kurum yöneticilerinin kendilerine yardımcı olduğunun altını çizen Başkan Enver Yılmaz, “Kamu kurumlarımızın yöneticilerine ben buradan teşekkür ediyorum. Başta Alay Komutanımız, Emniyet Müdürümüz ve özellikle saygıdeğer Valimize. Zira bu kararımızın uygulanmasında kendileri de özel bir gayret içinde oldular. Sayın Valimiz süreci yakından takip etti. Kamu Kurumları, DSİ, Karayolları, Emniyet, Jandarma ve Maliye dahil olmak üzere ve Efirli bölgesindeki tüm tesislerde yıkım işlemleri ve arazinin kamuya açılmasına dayalı işlemleri başlattık. Özel mülkiyete dayalı da, o bölgedeki işgal durumunda olanlara gerekli müeyyideleri ve yazıları yazdık, inşallah bu yaz döneminde Efirli bölgesi başta olmak üzere Ünye’den Gülyalı’ya kadar sahil şeridimizin tamamı halkımızın istifadesine en üst seviyede sunulmuş olacak” ifadelerini kullandı.