Orhangazi'de Kafkas gecesi herkesi büyüledi

Orhangazi'de Kafkas gecesi herkesi büyüledi

Orhangazi Kafkas Derneği’nin Halkoyunları ekibinin gösterileri ise nefes kesti.

Kafkas Derneği Başkanı Zekeriya Kaplan’ın açılış konuşması ile başlayan gecede, Orhangazi Kafkas Derneği’nin Halkoyunları ekibinin gösterileri nefes kesti. Gösterinin ardından kürsüye çıkan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kafkas Derneği’nin kendi öz kültürlerini yaşatma ve bunu yeni nesillere aktarma noktasındaki çabaları ve çalışmalarını büyük bir memnuniyetle izlediklerini ifade etti. Çağlayan, "Kafkas Derneği’nin yöneticilerini kutluyorum. Belediye olarak bu tür organizasyonlar ve çalışmaların içinde yer almak bizlere mutluluk veriyor. Gürcistan’dan gelen dostlar ve Halkoyunları ekiplerini Orhangazi’de ağırlamaktan da büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Daha sonra söz alan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, "Mecliste Türkiye-Gürcistan Dostluk Grubu başkanı olarak Gürcistan’dan Orhangazi’ye gelen konukları burada ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Kafkas Derneğimizi de kutluyorum dedi. Türkiye’nin artık sınırlar ötesinde nerede bir soydaş ve ata toprağı varsa oralara kadar uzandı. Bu tarz ziyaretler ile Türkiye ile yurdışında yaşayan Türk dostlarının kardeşlik bağları daha da güçlenecektir" diye konuştu.

KAFKAS EKİBİNİN GÖSTERİSİ NEFESLERİ KESTİ

Kafkas Derneği’nin Açıkhava Tiyatrosu’ndaki programda daha sonra Gürcistan’dan gelen üniversite halkoyunları ekibi sahne aldı. 3 ayrı gösteri yapan ekip ortaya koyduğu görsel şölen ve danslarla izleyenleri mest etti. Programın son bölümünde ise Karadeniz Müziğinin son günlerde en sevilen gruplarından birisi olan Koliva sahne aldı.