Ortak Yaşama Kültürüne Felsefik Bakış

Ortak Yaşama Kültürüne Felsefik Bakış

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Türk Felsefe Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi Seminerleri”nde tarihin her döneminde insanlığın ilgisini çeken yaşama kültürü, felsefi açıdan ele alındı.
Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci seminere katıldı. Oturum yöneticiliğini Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Aslan’ın yaptığı seminerde, Türk Felsefe Derneği’nden Prof. Dr. Ahmet İnam, Doç. Dr. Levent Bayraktar, Doç. Dr. Kazım Arıcan, Doç. Dr. Şamil Öcal, Akdeniz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Öner Bilgin konuşmacı olarak yer aldı.
Seminerde tarihin her döneminde insanlığın ilgisini çeken bir konu olan yaşama kültürü, felsefi açıdan ele alınırken, felsefenin gerçek hayat ile ilişkilendirilerek değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Dünyanın küresel bir köy olduğu ve dünyanın bir ucundaki sorunun bütün insanları ilgilendirdiği aktarılan seminerde izleyicilerin sorularını cevaplayan konuşmacılara Türk Felsefe Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam tarafından katılım belgesi verildi.