OSB'ye bir yatırım daha...

OSB'ye bir yatırım daha...
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüşen İTSO Başkanı Metin Anıl, talebine olumlu cevap aldı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, odanın 7. Meslek Komitesi üyelerinin yatırım yeri sıkıntısına çözüm bulmak için harekete geçti. Komiye üyeleriyle birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden Anıl, Mobilya İhtisas OSB’de metal ve makine sektörü için de yatırım izni çıkarılması için girişim başlatmayı talep etti. Anıl, İnegöl 1’nci OSB’de yatırım yapacak arazi kalmadığını söyledi. İnegöl’deki müteşebbislerin yatırım yeri sorununu çözmek için kurulan 2’nci OSB’de ise sadece ahşap ve mobilya sektörüyle ilgili yatırım yapılabildiğine dikkat çeken Anıl, “Maalesef mobilya sektörü için üretim yapan firmalar için bile sanayi arazimiz yok. Bu sorunu çözmek zorundayız” dedi.

Mobilya sektörünün tedarikçisi olan İTSO 7. Meslek Komitesi üyelerinin yatırım yapmak için yer istediklerini vurgulayan Anıl, “Komitemizdeki yaklaşık 100 üyemiz her ne kadar metal ve makine sektöründe faaliyet gösterseler de, üretimlerinin büyük bölümünü mobilyacılar için yapıyorlar. Bu nedenle onlara 2’nci OSB’de yer vermek faydalı olacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti tarafından Türkiye’nin önüne konulan 2023 hedeflerine ulaşmak için gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. İTSO ile birlikte İnegöl’ün 2023 hedefini 3 milyar dolar ihracat olarak koyduklarını belirten Aktaş, “İnegöl’de mobilya sektörünün en önemli tedarikçileri arasında yer alan İTSO 7. meslek komitesi üyelerinin yatırım yeri sorununu çözmek için İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen çabayı harcayacağız. İlçemizdeki mobilya dışındaki sektörlerin yatırım alanı sorununu çözmek gerekiyor” dedi.

Aktaş, İnegöl ekonomisinin daha güçlenmesi için İTSO ile ortak projelere açık olduklarını, İnegöl’deki müteşebbislerin önündeki engelleri birlikte kaldıracaklarına inandıklarını da söyledi.