Ozan Tufan'a servet!

Ozan Tufan'a servet!
Bursaspor’da sergilediği performansla A Milli Takım’a kadar yükselen ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in değişilmez isimleri arasında kendine yer bulan Ozan Tufan yaklaşan ara transfer dönemi öncesi birçok kulübü peşinden koşturuyor. Genç futbolcuyu halen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ciddi bir şekilde istiyor. Kulübe resmi bir teklifin gelmediği bilinirken, kapalı kapılar ardında ciddi transfer görüşmelerinin yapıldığı konuşuluyor.

EN PAHALI TÜRK OYUNCU

Genç yıldızını yok pahasına elinden çıkarmamakta kararlı olan Bursaspor yönetimi servet değerinde bir bonservis rakamı belirledi. Maddi sıkıntı içindeki Bursaspor’da Ozan Tufan ekonomik darboğazdan çıkış formüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu nedenle Bursaspor Ozan Tufan’ı isteyen kulüplerden bonservis bedeli olarak tam 10 milyon Euro talep ediyor. Ozan Tufan eğer bu rakama satılırsa Türk futbol tarihinin en yüksek bedelli Türk oyuncusu olarak tarihe geçecek.

BENi UÇURMALARI LAZIM

Ozan Tufan hakkında Bursa Hakimiyet’e konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, değerini bulan her futbolcunun satılacağını söyledi ve ekledi, “Ozan’a verilecek rakam önce beni uçurmalı.”

YAZICI’YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Ozan Tufan ve gündemdeki diğer konular hakkında Bursa Hakimiyet’in sorularını yanıtlayan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, merhum başkan İbrahim Yazıcı’yı örnek gösterdi. Bölükbaşı, “İbrahim Yazıcı ne derdi? ‘Değerini bulursa her futbolcu satılır’. Ben de o mantıktayım. Değerini bulursa her futbolcu satılır” dedi. Ozan Tufan’ın genç ve yetenekli futbolcu olduğunu belirten Recep Bölükbaşı, “Ozan’a gelecek olan teklif önce beni heyecanlandırmalı sonra da uçurmalı. Beni uçuracak rakamlar olmalı” ifadelerini kullandı.

VERDİĞİM SÖZLERİ TUTTUM

Kulüpte yaşanan maddi krizle ilgili de görüşlerini aktaran Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, ödemelerde ciddi bir aksamanın olmadığını söyledi. Bölükbaşı futbolculara verdikleri sözleri tuttuklarını belirterek, “Verdiğim sözlerde 1-2 gün aksama oldu ve ödemeleri yaptık. Futbolcuların alacakları sadece kasım ayı ödemeleri ve 5 maç başları var. Geri kalan hepsi ödendi. Süper Lig’de diğer 17 takıma bakın. Onlardan iyiyiz” ifadelerini kullandı. Benzinlik arazisi konusunda ise Bölükbaşı, beklemede olduklarını söyledi.

GÜNEŞ SICAK BAKMIYOR

Ozan Tufan ve diğer oyuncularının transfer piyasasında isimlerinin geçmesinden duyduğu rahatsızlığı defalarca dile getiren Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, daha önce yaptığı açıklamada, “Eğer biz bir yarışın içindeysek oynayan futbolcularımızın gitmesini kesinlikle düşünmüyoruz” dediği biliniyor.

YENİ MENAJER ARIYOR

Ozan Tufan sadece kulüpleri değil, menajerleri de peşinden koşturuyor. Genç yıldızın mevcut menajeri Gökhan Vatansever’le yaptığı mukavele sona erdi. A Milli Takım’da Arda Turan’la aynı odayı paylaşan Ozan’ın Avrupa’da da isim yapmak için uluslararası piyasada söz sahibi olan bir menajerle çalışmak istediği biliniyor.

TERİM'LE YILDIZI PARLADI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ozan Tufan’ı sezon başında Amerika ve Avrupa’da yapılan kampların kadrosuna dahil etti. Bursaspor’da sağbek oynayan Ozan’ı orta alanda kullanan Terim, genç futbolcunun yıldızının parlamasındaki baş mimarlardan biri oldu. Mevkisini bulan Ozan, Ay Yıldızlı formaya kısa sürede adapte oldu ve 6’sı hazırlık, 4’ü de resmi maç olmak üzere A Milli Takım’da 10 kez forma giydi. Ozan A Milli Takım’da bir gol kaydetti.

EN GENÇ GOL ATAN İSİM


Ertuğrul Sağlam döneminde ilk kez A Takımla birlikte antrenmana çıkan ve forma giyen Ozan Tufan, ilk sezonunda toplam 6 maçta görev aldı. UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Elemesi’nde Kups Kuopio’ya gol atan Ozan Tufan, Avrupa Kupaları’nda en genç gol atan Türk futbolcu unvanını elde etti. Ozan, bir sezon sonra A Takım’da 13, A2 Takımda ise 11 maç oynadı. Bu sezon tüm kulvarlarda şu ana kadar 15 maçta görev alan genç futbolcu bir kez ağları havalandırdı.

EN YÜKSEK BONSERVİS BEDELLERİ (milyon Euro)

1 Dainel Guiza 17.5
2 Mario Jardel 16
3 Emenike 13
4 Nicolas Anelka 10,7
5 Raul Meireles 10
6 Moussa Sow 10
7 Elvir Balic 9,5
8 Emenike 9
9 Mehmet Topuz 9
10 Nordin Amrabat 8,6


Barış YALIM / Bursa Hakimiyet