(özel Haber) 30 Gitarist, Yetenek Yarışmasına Sokakta Hazırlanıyor

(özel Haber) 30 Gitarist, Yetenek Yarışmasına Sokakta Hazırlanıyor

Kocaeli’de yetenek yarışmasına hazırlanan gitar grubunun hocası, sahne heyecanı yaşamamalarını istediği öğrencilerini yarışmaya, sokaklarda vatandaşlara mini konser vererek hazırlıyor.
Kocaeli’nin İzmit ilçesi şehir merkezinde yetenek yarışmasına katılacak olan gitar grubu, çalışmalarına halka açık alanlarda, park ve bahçelerde vatandaşlara mini konserler vererek devam ediyor. Öğrencilerinin yarışma esnasında sahne heyecanı yaşamamalarını isteyen gitar öğreticisi Erkan Akar, kursiyerleriyle birlikte park ve bahçe gibi açık alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Gitar gurubunun çalışmalarını meraklı gözlerle izleyen ve zaman zaman da çalınan şarkılara eşlik eden vatandaşlar ise cep telefonlarıyla kurs üyelerinin gitar performanslarını kaydettiler. İzmit Halk Eğitim Merkezi ve İzmit Belediyesi ortaklığı ile açılan gitar kursunun öğrencilerinin başarılı olduğunu görerek yarışmaya katılmaya karar verdiklerini dile getiren Akar, “Kendi çalışma yerimizde çok başarılı sonuçlar alıyoruz ama sonuçta yarışma ortamında insanlara, sahneye çalmamız gerektiği için açık alanda çalışmaları devam ettiriyoruz” dedi.
Öğrencilerinin eksiklerini gidermek ve sahne heyecanı yaşamamak için böyle bir yöntem uyguladığını dile getiren Akar, “Biz İzmit Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa oluşturduğu gitar kursunun hocası ve öğrencileriyiz. Onlarla bir yarışmaya katılalım dedik. Yaptığımız şovları göstermek istedik. Kendi çalışma yerimizde çok başarılı sonuçlar alıyoruz ama sonuçta yarışma ortamında insanlara, sahneye çalmamız gerektiği için açık alana çıkardım çocukları. Ufak tefek hatalarımız var görüyorum. Onları da hallettiğimiz zaman çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Yarışma için hazır ve iddialı olduklarını söyleyen Akar, “Gayet hazırız. Hepsi çok güzel insanlar. Çok doğru yetiştirilmiş, güzel insanlar. Onlarla bu işe girdik. Bakalım alnımızın akıyla yarışmadan başarı elde etmek istiyoruz. Bizim amacımız geçmişteki, bizim aramızda olmayan sanatçılarımızı anmaktı. Çocuklarımıza aktarmak istediğimiz, ‘Geçmişimizde böyle insanlarımız, böyle değerlerimiz vardı. Unutmayın, unutturmayın’ düşüncesiydi. Bu amaçla yaptığımız bir projeydi bu. Umarım halkımız da destek verir. Gittiğimiz yerlerde onların performansı ile insanlara bir şeyler tattırırız” dedi.