(özel Haber) Evi Belediye Tarafından Yıkılan 91 Yaşındaki Dedenin Gözyaşları

(özel Haber) Evi Belediye Tarafından Yıkılan 91 Yaşındaki Dedenin Gözyaşları

Kemer ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle evi yıkılan 91 yaşındaki Ali Coşkun gözyaşlarına boğuldu. Yaşlı adam oturduğu tekerlekli sandalyenin üzerinde yağmur altında binadan çıkarılırken, gelini Mehtap Coşkun da çatıya çıkarak yıkımı durdurmaya çalıştı. Gözü yaşlı kadın ambulansa alınıp karakola götürülürken yıkım başlatıldı. Bina sahipleri uygulamaya tepki gösterdi.
SANCILI BÖLGEDE YIKIM DURMUYOR
Kemer Belediyesi tarafından Göynük Mahallesi Beldibi yerleşkesinde 3 haftadır devam eden yıkımlarda duygusal anlar yaşanıyor. Bina sahipleri ve sakinlerinin tepkileri altındaki yıkımlar, jandarma korumasında sürdürülüyor.
Beldibi’nde Lemon Bazaar olarak bilinen 11 dükkanın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkımına gelen Kemer Belediyesi ekipleri, esnafı boşaltma işleminin ardından yıkıma geçmeye hazırlanırken, aynı binada oturan mal sahipleri, kendilerini eve kilitledi. Uzun uğraşlar sonucunda açtırılan kapıdan giren görevliler, 112 Acil Yardım ekipleri tarafından muayene edilen 91 yaşındaki Ali Coşkun’u dışarı çıkarmak isteyince tepkiyle karşılaştı.
91 YAŞINDA YIKIM ŞOKU YAŞADI
Kış ortasında sokağa atıldıklarını söyleyen Havva Coşkun ve gelinleri Mehtap Coşkun, Emine Akkelle, yıkımın usulsüz olduğunu, sahip oldukları yapının tapu aşamasında bulunduğunu ileri sürürken, mal sahibi 91 yaşındaki Ali Coşkun’un doktor raporuyla oksijen aldığını ve makineye bağlı yaşadığını belirterek, belediye tarafından elektriklerin kesilmesine isyan etti.
Eşi ve gelinlerinin tepkileri yanında, yaşadığı şok, 91 yaşındaki Ali Coşkun’un gözlerinden yaşlar boşalmasına neden oldu. "Allah’ım, Allah’ım" diye ağlayan yaşlı adam, bir sandalyeye oturtulup yağmur altında binadan çıkarıldı.
GELİN ÇATIYA ÇIKTI, SÜRE ALIP İNDİ
Ali Coşkun’un binadan uzaklaştırılmasından sonra evin eşyalarını da boşaltan ekipler yıkıma geçecekken, bu kez de Mehtap Coşkun çatıya çıkarak, "Zaman verin, kendimi atarım" tehdidinde bulundu. 25 bin TL ecrimisil ödediklerini, yıkımla ilgili kararın kendilerine tebliğ edilmediğini söyleyen Mehtap Coşkun, yıkım öncesinde binadaki kapı pencereleri sökmek için 3 saat süre istedi. Mehtap Coşkun, belediye yetkilisinin zaman verilecek sözü ve yakınlarının telkiniyle çatıdan indirilip 112 Acil Servis ambulansına bindirildi.
AMBULANSTA GÖZALTI
Yapılan kontrolde bir sağlık sorunu olmadığı anlaşılan Mehtap Coşkun, ambulanstan inmek isteyince belediye yetkilileri ve jandarma, sağlık görevlilerine kadını indirmemeleri uyarısında bulundu. İşlemleri izlemek istediğini söyleyen kadın, aracın içine binen zabıta ve jandarma görevlileriyle karakola götürüldü.
YIKIM HEMEN BAŞLADI, DURDURMA KARARI BİLE DURDURMADI
Mehtap Coşkun’un uzaklaştırılmasından sonra yıkıma hemen başlayan belediye ekipleri, binayı büyük ölçüde tahrip ettiği sırada, oğul Vehbi Coşkun elinde Antalya 1. İdare Mahkemesi’nden aldığı "Yürütmeyi Durdurma" kararıyla geldi ve binanın halini görünce şaşkına döndü. Belediye yetkilileri, Coşkun’a, kararı belediyeye götürmesini söyleyip yıkıma ara vermeden devam etti.