(ÖZEL HABER) MAHALLE MUHTARINDAN PARK İÇİN İMZA KAMPANYASI

(ÖZEL HABER) MAHALLE MUHTARINDAN PARK İÇİN İMZA KAMPANYASI

Sivas’ta, Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu, mahallesinde park olmaması nedeniyle yıkılacak olan basın sitesine park yapılması için imza kampanyası başlattı.
Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu, mahallesinde çocuk parkı olmaması için harekete geçti. Daha önceki imar revizyon planında yıkılacak olan İsmail Güneş Basın Sitesi’nin yerine park yapılması gündemdeyken, değişen revizyon planında basın sitesinin yeri imara açıldı. Bu durumdan rahatsız olan muhtar Bekçioğlu, mahallesinde çocukların, gençlerin ve yaşlıların gidebileceği bir park olmamasından dolayı imza kampanyası başlattı. Mahalleli sakinlerinden imza toplayan Bekçioğlu, belediyeye de konuyla ilgili çeşitli dilekçeler yazarak mahallesine park istediğini belirtti. Ancak her defasında dilekçelerini olumsuz yanıt alan Bekçioğlu, mahallesine park yapılması için mücadelesine devam edeceğini söyledi.
Mahallede park olmaması nedeniyle sıkıntı çektiklerini belirten Bekçioğlu, “Basın sitesini daha önceki belediye başkanı zamanında imar revizyon planında park olarak yapılmıştı. Yeni gelen belediye başkanı da parktan kaldırıp burasını imara açma hesabını yaptı. Bizde mahalleli olarak dilekçeler topladık, imzalar topladık verdik bunun akabinde kabul etmeyeceklerini söylediler. Buranın mülkiyeti belediyenin ama daha önceki revizyon planında burası park olarak geçti. Bizim mahallemiz park istiyor, bizim mahallemizde park yok biz mahallemizdeki gençlerimiz ve yaşlılarımız için güzel bir park istiyoruz. Burası hep apartman yoktur burada yeşil bir yer yarın bir gün burayı birilerine verecek ama mahalleli de çok kızıyor” dedi.
Kanunda her mahallede park olması gerektiğini ifade eden Bekçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burası ticari alan olarak açılıyor burası yıkıldığı zaman burada zaten yüksek binalar var. Buraya sen bina yaptığın zaman ne olacak betonlaşma normalde her mahallede park olması şarttır kanunda ama belediyemiz Pulur Mahallesi sakinlerini istemiyor. Ben park olmasını kendi adıma değil mahallem adına istiyorum. Yoksa benim buradan bir menfaatim yok bir kazancım da yok ama mahallem de oturan insanlar park istiyor. Sen vatandaşı yok deyip sayamazsın bu insanların parka da ihtiyacı var, kaldırıma da ihtiyacı var her şeye ihtiyacı var belediyenin bunları yapması lazım biz bu yüzden dolayı sıkıntıdayız bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz ama be ne yazık ki giderilmiyor”.
Mahallelerine park yapılması için mücadelelerini sürdüreceklerini aktaran Bekçioğlu, “Mahallemize yakın Aksu diye bir yerimiz var oradan tüm Sivas yararlanıyor küçük bir yer karşıdan karşıya geçilmiyor buradan park yoktur biz park mücadelesi veriyoruz. Biz belediye başkanına karşı değiliz, başkan yardımcılarına karşı değiliz, biz siyasi parti olarak karşı değiliz sadece biz burada park olmadığı için karşı çıkıyoruz. Yoksa biz belediyemizi de seviyoruz insanlarımızı da seviyoruz” şeklinde konuştu.