(ÖZEL HABER) OTO YIKAMADA SELF SERVİS DÖNEMİ

(ÖZEL HABER) OTO YIKAMADA SELF SERVİS DÖNEMİ

Eskişehir’de hizmete giren bir işletmede vatandaşlar oto yıkamada ilk olarak yapılan ‘Self Servis’ ile araçlarını kendileri temizliyor.
Eskişehir’de Gündoğdu mahallesinde oto yıkamada ‘Self Servis’ modasını başlatan bir işletme hizmet vermeye başladı. Araçlarını kendileri gönüllerince yıkamak isteyen vatandaşlar yeni hizmete giren işletmeye gelerek çok uygun fiyatlarına temizlik yapabiliyor. Genel temizlik için normal bir oto yıkamacıya verilen paranın dörtte biri kadarını ödeyerek gönüllerince kendi araçlarını temizliyor. Açılan işletmeye gelen müşteriler araçlarını köpüklü veya köpüksüz yıkayabiliyorken, içini süpürge ile temizleyip isterlerse araçlarına cila yapıyorlar. Üstelik bu hizmetlerin her biri için sadece 1 TL ödüyorlar. Araçlarını yıkamak için gelen müşteriler bu hizmetten memnun.
Yeni açılan işletme sahibi İlker Bektan, projenin bir hayal sonrasında gerçekleştiğini söyledi.
Sistemi kendilerinin oluşturduğunu belirten Bektan, “Yıllardır bir iş yapalım derken yıkama sektörüne girelim dedik. Bu sektörü nereden gördünüz derseniz, bu Avrupa da oluşan bir sektör. Yıllarca bunu uygulamışlar. Bizim Türkiye’de olmayan bir şey. Millet kendi beğenisini kendisi sağlamak istiyor. Bu sağlamak içinde ne yapması gerekir? Aracını yıkaması gereken güzel bir ortam gerekir. Buna benzer petrollerde oluşan bir yıkama sektörü var ama, biz petrollerden harici olarak yaptık bunu. Millet gelsin kendi aracını kendi yıkasın, kendi beğenisini kendisi sağlasın istedik. Makinelerimizi kurduk. Avrupa’dan mı gördünüz derseniz, görmedik. Araştırma kendi kurgumuz, kendi oluşturduğumuz sistemle bunu halkımıza beğeni sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
“VATANDAŞ 5 TL’YE ARACINI RAHATLIKLA YIKAR”
Vatandaşların 5 TL’ye araçlarını yıkayabileceklerini ifade eden Bektan, sözlerinin geri kalanına şu şekilde devam etti:
“Buraya gelen vatandaş aracını köpüklü veya köpüksüz yıkar. Cilasını atar, süpürgesi var, birde aracın içini temizlemek için hava var. Şu anda bunları uyguluyoruz. Dışarıda 20 lira veriyorsa, burada çıkacağı n fazla 5 lira. Vatandaşlar kendi aracını kendisi yıkıyor. Kim geldiyse buraya kendince rahat bir şekilde aracını yıkıyor.
Şu ana kadar olumsuz bir tepki almadık, çok güzel olumlu tepkiler geliyor. İlgi ve yoğunluk haftasonu, haftaiçi fark etmeden kademe kadem artmakta. Şu an fazla tanınmasak da, zamanla bayağı büyük bir şekilde yayılacağız.”
“KENDİ ARACIMI YIKAMAKTAN ZEVK ALIYORUM”
Kendi aracını yıkayan müşteri Serkan Gökmen, proje hakkında düşüncelerini şu şekilde ifade etti:
“Önceden oto yıkamalara gidiyorduk. Oralarda kendimiz yıkayamıyorduk. Aslında bazı insanlar için araba yıkamak, temizlemek bir zevktir. Bende bu insanlardan birisiyim. Araba temizlemek gerçekten hoşuma gidiyor, seviyorum. Böyle uygulamalar gerçekten çok güzel. Zaman açısından da güzel. Yani arabanızı yıkayın hemen çıkartın diye bir şey yok. İstediğiniz kadar yıkayabiliyorsunuz. Zevkle kendiniz aracınızı istediğiniz kadar yıkayabiliyorsunuz. Bence çok güzel bir uygulama, daha da yaygınlaşmasını isterim bu uygulamanın. Daha da yaygınlaşsa çok güzel olur.”
Bir diğer müşteri Özgür Sekli ise herkesin araçlarını istediklerini gibi yıkadıklarını söyledi.
iİlk defa işletmeye gelerek aracını kendisinin yıkadığını belirten Selki, “Yoldan geçerken “Self Servis” dikkatimi çekti de geldim. İyi ki de gelmişim. Kimi insanın aracı çok değerlidir. Yıkamacının yaptığı işi beğenmez. İşte arabamı sürtmüşsün, çizmişsin, burası çamurlu kalmış falan der. Burası self servis. Yani herkes aracını kendi dilediği gibi dilediği sürede yıkıyor. 1 lira köpük, 1 lira süpürge, 1 lira su şeklinde herkes arabasını dilediği şekilde temizleyebiliyor. Bu yüzden ben çok beğendim burayı. İşim olmadığı zamanlar gelip burada aracımı yıkayacağım” dedi.