(özel Haber) Sibirya Soğuklarından Kazdağı Kış Çayi İle Korunun

(özel Haber) Sibirya Soğuklarından Kazdağı Kış Çayi İle Korunun

Balıkesir’in Edremit ilçesinde uzun yıllardan bu yana aktarlık yapan aromatik bitkiler uzmanı Mehmet Özyürek, Sibirya soğuklarından bitki çaylarıyla korunmayı tavsiye etti.
Soğuklarla beraber hastalıklara yakalanma ihtimalinin arttığını ifade eden aromatik bitkiler uzmanı Mehmet Özyürek, “Hasta olmak istemeyenler Kazdağları’nda yetişen bir çok bitki sayesinde bağışıklık sistemlerini yükselterek hastalıklara karşı vücut direncini artırabilirler” dedi.
Özyürek, “Bunun için aktarlarda hazırlanan kış çayları var. Bu kış çayları hem vücut direncini artırarak hastalıkları önler, hem de hastalık sırasında alındığında önemli bir destekleyici tedavi aracıdır. Kış çayı; öksürük, halsizlik, yorgunluk, grip, boğaz ağrısı gibi birçok hastalığa iyi gelir. İçinde zencefil, zerdeçal, tarçın, papatya, kuşburnu, Kazdağları’ndan elde edilen hünnap, adaçayı, ıhlamur gibi 20’e yakın bitkiden oluşuyor. Karışımın içine isteğe göre başka bitki çayları da ekleyebiliyoruz" diye konuştu.
Havaların soğumasıyla vücut direncinin azaldığını ifade eden Özyürek, vatandaşın sağlıklarına bugünlerde daha dikkat etmelerini tavsiye ederek, "Hava sıcaklığının alışılmışında altına düşmesi bekleniyor. Vatandaşlarımızı vücut direncini artıran kış çayları ile hem ısınmaya, hem de sağlıklarını korumaya davet ediyoruz” dedi.