(ÖZEL HABER) YARI YIL TATİLİNİ HAYVANLARA BAKARAK GEÇİRİYORLAR

(ÖZEL HABER) YARI YIL TATİLİNİ HAYVANLARA BAKARAK GEÇİRİYORLAR

Hakkari’nin Durankaya beldesi Pınarbaşı köyündeki öğrenciler yarı yıl tatillerini hayvancılıkla uğraşan ailelerine yardım ederek geçiriyor.
Türkiye’nin değişik illerinde öğrenciler tatillerini turistik alanlar ve yurt dışında geçirirken Hakkarili çocuklar tatillerini hayvancılıkla uğraşan ailelerinin yanında hayvanlara bakarak değerlendiriyor. Merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Durankaya beldesi Pınarbaşı köyünde öğrenciler, küçükbaş hayvan sürüsünün içinde oyun oynayıp hayvanlara sarılarak zaman geçiriyor. Bir taraftan hayvanlara bakan öğrenciler diğer taraftan ağaç dallarını silaha dönüştürerek yaptıkları ilkel oyuncaklarla oynamanın sevincini yaşıyor. Silaha dönüştürdükleri oyuncaklarını nasıl yaptıklarını anlatan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyor. Oyuncakları olmadığı için kendi imkanları ile oyuncak yaptıklarını belirten öğrenciler birçok yaşıtlarının hayvanlara bakarak zaman geçirdiğini söylediler.
Durankaya beldesi Pınarbaşı İlköğretim Okulu 3’ncü sınıf öğrencileri Baki Tunç ve Barış Çoban da tatillerini köyde çiftçilik yapan ailelerine yardım ederek geçirdiklerini belirtti. Ailelerinin geçimlerini hayvancılık yaparak geçirdiğini anlatan Çoban, "Biz de yarı yıl tatilinde koyunlara bakarak zaman geçiriyoruz. Oyuncaklarımız yok ama yine de mutluyuz. Kendi imkanlarımızla oyuncak yaparak günümüzü bu şekilde geçiriyoruz” şeklinde konuştu. Bazı öğrenciler ise sürüyü ailelerine teslim ederek okul bahçesinde oynamanın heyecanını yaşadı.