Paralimpik Yelken Milli Takımına Avustralya Engeli

Paralimpik Yelken Milli Takımına Avustralya Engeli

Paralimpik Yelken Milli Takımı, Avustralya’nın Melbourne kentinde Uluslararası Yelken Federasyonu’nun (İSAF) düzenlediği Dünya Kupası’na, tekne kiralanamadığı için gidemedi. Milli takıma Muğla’nın Marmaris ilçesi ile Mersin’den katılan iki sporcu, ülkelerini Avustralya’da temsil edememenin üzüntüsünü yaşadı.
Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı, Melbourne’de 7-12 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşecek Yelken Dünya Kupası’nda mücadele etmek ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmak için kota elde etmek amacıyla Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen yarışmaya gitme kararı aldı. Federasyon, Ekim ayında hazırlıklara başladı. Milli takıma seçilen yelken sporcusu Hüseyin Akbulut ile İbrahim Kalay, Melbourne’de en iyi dereceyi elde edip, 2016’da Brezilya’da düzenlenecek Rio De Janeiro Paralimpik Oyunları’na katılmak amacıyla Mersin’de düzenlenen 10 günlük kampta sıkı bir hazırlık dönemi geçirdi. İki sporcu Melbourne hayalleri yaşarken, federasyondan gelen haberle yıkıldı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Avustralya’da 2,4 olarak tabir edilen paralimpik yelkenli tekne bulunamadığı gerekçesiyle müsabakalara milli takımın götürülmeyeceğini açıkladı.
ŞEREFHAN: "TAKIMIMIZI MELBOURNE’E GÖTÜREMEDİĞİMİZ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ"
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Maalesef Avustralya’da tüm çabalarımıza rağmen paralimpik 2.4 yelkenli tekne bulamadık. Milli takımımızı Melbourne’e götüremediğimiz için çok üzgünüz ama bu sporcularımızın şevkini kırmasın. 2015 yılında kotaları yarışlara katılarak bu açığımızı kapatıp, 2016 Brezilya’da yapılacak dünya kupasına gideceğimize inanıyorum” dedi.
ÖĞÜTCAN: "HEDEFİMİZ EVDE OTURAN ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZIN DİKKATİNİ ÇEKMEK"
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Yelken Sorumlusu Selma Öğütcan, federasyonun yarışmaya katılmak için geç karar verdiğini, bu yüzden çalışmaların yetiştirilemediğini ileri sürdü. Portekiz ve Yunanistan’da katıldıkları müsabakalarda tekne bulmakta zorluk yaşamadıklarına işaret eden Öğütçü, 2016 Brezilya umutlarını kaybetmediklerini, önümüzdeki yıl daha çok kotaları yarışmalara katılarak bunu tefli edeceklerini kaydetti. Federasyonun sponsor bulmakta güçlük çektiğinin altını çizen Öğütçü sözlerini şöyle sürdürdü:
“Maalesef ülkemizde spor denince futbol akla geliyor. Hedefimiz evde oturan engelli arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, büyüklerimizin dikkatini çekmek. Denizde bir yelkenlinin içinde olmanın nasıl bir psikolojik tedavi olduğunun farkına varmalarını sağlamak. Sporcu sayımız ne kadar artarsa, o kadar başarı elde edeceğimize inanıyorum. Yeter ki sponsor bulalım”