Washington’daki üstdüzey bir komutan Hindistan’dan Pasifik’in uçlarına kadar olan bölgeden yaklaşık bin kadar kişinin IŞİD’e katıldığını belirtti.
Katılım sayısının bin kişi civarında
“Araştırmayı derinleştirdikçe bu sayı artıyor” diyen ABD silahlı kuvvetleri Pasifik bölümünün komutanı Amiral Samuel Locklear ülke ismi vermekten kaçındı. Açıklamada sünni radikal militan grubu olarak nitelendirilen IŞİD terör örgütünün Pasifik’te faaliyetlerinin tahmin edilenden daha fazla olduğu ve şuana kadar bu örgüte katılım sayısının bin kişi civarında olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde Filipinlerde militanlar Alman bir rehineyi öldürmüş ve daha sonraki araştırmalarda grubun IŞİD bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.
IŞİD terör örgütü bazı militanları Suriye ve Irak’ta sıcak çatışma içinde kullanırken bir kısmını da kendi ülkelerinde yerel eylemlerde kullanmak üzere eğitiyor.
Tayland’dan sahte Türk pasaportu alıp Endonezya’da IŞİD gruplarından terör eğitimi alındığı ise biliniyor. Kısa süre önce de kimliği belirtilmeyen ancak Türk olduğu söylenen bir IŞİD militanı Endonezya’nın Banten şehrindeki Soekarno-Hatta havalimanında yakalanmıştı.
Pasifik'ten IŞİD'e destek!
Hindistan’dan Pasifik’in uçlarına kadar olan bölgeden yaklaşık bin kadar kişinin IŞİD’e katıldığını belirtildi.

YORUM EKLE
1
Fikret Orman Ünal Aysal'a çok kırgın!
2
Onur Kıvrak'a uyarı!
3
Erdoğan kara harekatının sinyalini verdi!
4
Simge Tertemiz'e büyük şok!
5
O cipin sahibi bakın kim çıktı!
6
KPSS önlisans oturumu sona erdi!
7
Yanardağ patladı!
8
Simge Tertemiz neden kovuldu?
9
Kaç kurbanlık hayvan kesilecek?
10
Skandal! ABD savaş uçakları yanlış hedef vurdu:...
SIRADAKİ HABER