Passolig Bursaspor Kartı, Ulaşımda Da Kullanılabilecek

Passolig Bursaspor Kartı, Ulaşımda Da Kullanılabilecek

60 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu sezon uygulamaya koyulan Passolig kartı, Bursa’da artık toplu taşıma araçlarında ulaşım kartı olarak kullanılabilecek. Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Reklam ve Gelirlerden Sorumlu Asbaşkan Nihat Akınoğlu, teknik direktör Şenol Güneş ve Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Passo Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir katıldı.
“50-60 TRİLYON GELİR ELDE ETMEK İSTİYORUZ”
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, ligin ilk haftasında Galatasaray ile oynadıkları maçta Passolig uygulamasına başlangıç yaptıklarını hatırlatarak, “Bir takım sıkıntılar olmuştu. Bunlar zamanla yerine oturacak. Bu uygulama tüm spor kamuoyu için hayırlara vesile olur inşallah. Göreve geldiğimiz günden bu yana çok değerli belediye başkanımız bizlere destek vermeye devam ediyor. Her zaman Bursaspor’un yanında oldu. Bursaspor’un tüm projelerinde yer aldığı için ben kendisine teşekkür ediyorum. Bursa’ya ve Bursaspor’a aşık bir belediye başkanımız var. Ne zaman yanına gitsek, bizlere destek olmuştur, yanımızda olmuştur. Bursaspor Enerji diye bir projemizi hayata geçirdik. İnşallah oradan güzel bir gelir olacak. Bugün toplanmamıza vesile olacak proje Türkiye’de 2’nci kez uygulanıyor. Proje olarak ta 1’nci olacaktır. Ulaşımda BUKART diye kartımız var. Bunu Passolig’e entegre ettik. Yapılan hesaplarda 1,5 milyon Passolig kart satılabilirse ciddi gelir elde edeceğiz. Bu sayıdan fazla olduğu takdirde 50-60 trilyona yakın her sene gelir elde edecektir. Biz yönetim olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bazı şeyler yazılıp, çiziliyor ama biz Bursaspor için çalışıyoruz. 3-4 maç sonra çok daha iyi olacaktır. Birlik, beraberlik ve sabır bekliyoruz. Taraftarımızın Passolig almasını istiyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar. Kaliteli bir Bursaspor istiyorsak, hep birlikte olmamız gerekiyor” dedi.
HALİSDEMİR: “BURSASPOR’UN KARTI TARAFTARIN BÜTÇESİNİ DÜŞÜNÜYOR”
Proje hakkında bilgi veren Passo Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir ise “Bursa çok iyi yönetilen bir şehir. Bugün karşınızda dünyanın en gelişmiş taraftar kartıyla çıkmış bulunuyoruz. Dünyanın en büyük kulüplerinde ki kartlara baktığımızda maçlar dışında yalnızca alışveriş kartı olarak kullanılabiliyor. Bu kart ilk defa ulaşımda geçecek. Bursaspor kartı olanlar dünyanın en gelişmiş taraftar kartına sahip olacaklar. Bir taraftar ne harcar diye baktık. Taraftar kart özelliği olmayan, sadece alışverişte geçen kartların bedellerine baktığımız da yıllık 75 lira alıyorlar. Bursaspor’un kartı taraftarın bütçesini düşünüyor. Üstelik bu kartın statta ve ulaşımda geçme özelliği var. Diğer kartların sunmadığı özellikleri sunuyor. Bir Bursalı maça gitmese bile bu kartı alıp, bütçesine de katkı sağlamış oluyor. Bu kart sadece Bursa’nın stadında değil, tüm statlarda geçiyor” diye konuştu.
GÜNEŞ: “PASSOLİG İLE GELEN TARAFTARIN KALİTESİ ARTACAKTIR”
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol adamı olarak 2-3 aydır Bursa’da bulunduğunu hatırlatarak, “Büyük bir camianın içindeyim. Şanslı bir durumdayız. Çok büyük potansiyel var. Belediye başkanımız her zaman yanımızda. Bu büyük bir şans. Lige kötü başladık, moralimiz bozuldu. Daha iyi olabilecek durumdayız. Bu şekilde bir belediye başkanının desteğini ilk defa görüyorum. Passolig taraftardan bir şey alan değil, veren olarak görülmesi gerekiyor. Passolig ile daha iyi bir lig bekliyorum. Passolig ile gelen taraftarın da kalitesi değişeceğini düşünüyorum. Uygun bir takım oluşturmak için çalışacağız. Ben bunun sorumluluğunu üstüme alacağım. Avrupa’da yarışan bir Bursaspor oluşturuluyor. İlk tohumları böyle atacağız. Yatırım yatmadan başarı gelmez” diye konuştu.
ALTEPE: “BURSASPORLUYUM DİYEN PASSOLİG KARTI ALSIN”
Bursaspor’un geleceği açısından güzel bir protokol olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Şenol hocam rahat olsun, çok acil bir beklentimiz yok. Hocam, takım, yönetim çalışıyor. Taraftar desteklesin, şehir desteklesin. Bugün attığımız adımlar altyapıyı güçlendirecek. İstediğini yapabilen bir Bursaspor hedefimiz. 3 milyonluk bir kent. Bir sanayi şehri. Bu şehrin takımının da dünyada sesini duyurması gerekiyor. Kentimizin de takımına sahip çıkması gerekiyor. Bursaspor’da bu kentin geleceği açısından en büyük katkıyı sağlayacak olan en önemli unsur. Bursaspor’un bir tek rengi var. Bir insan Bursasporlu olduğunu ispat etmek için katkı koyması gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Bursaspor’un yanındayız. Bizler güç vermek için varız. Madem herkes Bursasporlu, o zaman Passolig kartı olacak. Herkesin kartı olursa, Bursaspor güçlü olacak. Bursaspor’a sahip çıkacak olan Bursasporlular” şeklinde konuştu.
"STAT BİTTİĞİ GÜN AÇILACAK"
Yeni yapılan stadyumun bitiş tarihi ile ilgili sorulan soruya ise Altepe, "Bu konuda heyecanı olmayan belediye başkanı böyle bir şeye kalkışmaz. Avrupa’da bir stadın başlaması bile 4 yıl sürüyor. Berlin Olimpiyat Stadyumu’nu gördük. O estetiği görünce Bursa’ya uygulayalım dedik. Şu anda yaptığımız çatı ondan da üstün oldu. Bursa’nın tarihinde yapılan en büyük inşaat. Modern bir tesis. Türkiye standartlarının çok üstünde. Günü gününe yüklenici firmaya ödeme yapıyoruz. Hedefimiz biran önce bitsin. Yılbaşından sonra ilk aylarda bitmiş olacak. Güzel bir açılış yapmak, Bursaspor’un gelir kazandığını görmek en büyük heyecanımız. Galatasaray Muslera’yı, Sneijder’ı alıyor öyle başarı yakalıyor. En iyileri alırsanız, en kaliteli olursunuz. Bunun için güç gerekiyor. Bizlerde bunu oluşturmayı istiyoruz. Stadın ismi ne olacak diye soruluyor. Bizde kim parayı verirse onun ismini koyacağız. Bursaspor’un stadının ismi en çok parayı verenin olacak. Her yerde böyle oluyor. ’Stat ne zaman açılacak?’ deniliyor. Stat bittiği gün açılacak" dedi.
Konuşmaların ardından Passolig kartının ulaşıma entegre edilebilmesi için hazırlanan protokole imza atıldı.