Passolig davasında flaş gelişme

Passolig davasında flaş gelişme

E-bilet uygulaması kapsamında çıkartılan Passolig kartlarına karşı açılan davanın duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü. Taraftar Hakları Merkezi (Taraf-Der) e-bilet uygulamasının tüketiciyi mağdur ettiğini öne sürerek, Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme taraftarların ’tedbir’ talebini geri çevirerek, davayı 18 Kasım’a erteledi. Duruşmanın ardından bir grup, Ankara Adliyesi’nin bahçesinde kararı protesto etti.

"Taraftar burada, emekçinin yanında", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atan taraftar grubu, "Müşteri değil taraftarız, Passolig’i boykot ediyoruz", "Passolig’e hayır, tribünlere özgürlük" yazılı pankartlar açtı.

MİLLETVEKİLİ AKSÜNGER: "BU UYGULAMAYLA TERÖR VE KÜFÜR SONA ERMEDİ"

Grup adına basın açıklaması yapan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Passolig uygulamasının başladığı günden beri itirazlarını sürdürdüklerini belirtti.

Futbol denilen endüstrideki görsellik ve kardeşliğin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını dile getiren Aksünger, "Renklerin kardeşliği denilen konu artık ortadan kalkmıştır. Renkleri birbirinden ayırmaya çalışanlar ceplerini düşünerek bu uygulamayı başlattılar. Yıldırım Demirören ve babasının yaptığı operasyonları herkes biliyor. Arkasından Aktif Bank olayı tezgahlandı. Taraftar kitlesini bir müşteri haline çevirdiler. Statların durumu ortada. Almanya’nın üçüncü ligindeki seyirci sayısına ulaşamıyoruz, statlar bomboş. Taraftar rant gruplarına peşkeş çekildi. Türkiye’de spor kardeşliği ruhu ortadan kaldırılıyor. 5 milyona yakın taraftarı kendine kart muadili olarak bağlamaya çalışan bir banka, kendini oradan var etmeye çalışan bir kitle bu kadar insanı katlediyor. Eğer böyle devam ederse artık Türkiye’de futbol bitecek. İnsanların, çocukların statlarda kaynaşması engelleniyor. Bu uygulamayla statlardaki terör ve küfür sona ermedi" ifadelerini kullandı.

Eyleme katılan taraftarlar ise Spor Toto Süper Lig’de 3. hafta maçlarının oynanmasına rağmen, hala statlara giremediklerini dile getirdiler. Taraftarlar bu uygulamanın insanları fişlemek için çıkarıldığını belirterek, statların daha da boşalacağını iddia ettiler.

Daha sonra Abdi İpekçi Parkı’na geçen eylemci gruba burada Van’da işten çıkarılan işçiler de destek verdi. Kısa süre halay çeken grup, olaysız dağıldı.