Passolig kartlar ulaşımda da kullanılacak

Passolig kartlar ulaşımda da kullanılacak

Toplantıda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda kullanılan BuKart'ların Passolig ile entegre edileceği müjdesi verildi.

Bursasporlu herkesin kartı olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bursaspor açısından ve Bursaspor'un geleceği açısından güzel bir protokol. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da sesini duyuran bir Bursaspor bizim hedefimiz. Onun için hergün adımları atıyoruz. Şenol hocam rahat olsun. Bizim acil beklentimiz yok. Biz her geçen gün üst üste koyalım yeter. Herkes üzerine düşen görevi yapsın. Hocam çalışıyor, yönetim çalışıyor, taraftar desteklesin. Bugün attığımız adımlar, bu yapılan çalışmalar da bu altyapıyı güçlendirecek olan, güçlü bir bütçesi olan bir Bursaspor hedefimiz. Herkese görev düşüyor. Bursa Türkiye'nin en güçlü şehirlerinden biri. 3 milyonluk bir kent. Şehrin her yeri üretim merkezi. Bu şehrin takımının da güçlü olması gerekiyor, dünyada sesini duyurması gerekiyor. Kentimizin de takımına sahip çıkması gerekiyor. Bursaspor da bu kentin geleceği, tanıtımı açısından en önemli unsur. Bu büyük şehrin bir tek takımı var Bursaspor, bir tek rengi var yeşil beyaz. Bursa dışında da, Anadolu da da gücü var. Bunun tekrar canlandırılması için bizler elimizden gelen katkıyı sağlamış olacağız. Başta Bursalıyım diyen Bursasporluyum diyen herkesten bu çalışmayı bekliyoruz. Bursa'nın takımı bu güçlü at yapısıyla Türkiye'de şampiyonluklara oynamalı ve bu konuda marka olmalı. Türkiye'nin en güzel stadıyla, önemli bir tesis kazandırıyoruz. Her stat yapan şehir büyük bir hamle yapıyor. Herkes sayın Bölükbaşı ve ekibinin yanında duracak ve Bursaspor alt yapısını hep birlikte kuracağız. Şehrimizin en önemli tanıtım aracı şehrin takımı Bursaspor. Bundan sonra yapılacak projelerle birlikte Türkiye'nin en güçlü kulübü olması bizim hedefimiz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan her türlü adımda Bursaspor'un yanındayız. Bizler moral vermek için, güç vermek için varız. Passolig sistemi de getirilmiş yeni bir disiplin ve sistem. Geçtiğimiz sezon bu disiplinsizlik sorununu en çok Bursaspor yaşadı. Bunun maddi olarak bedeli de ağır ödendi. Bursasporlu ise herkesin kartı olacak. Ondan sonra ben sizin Bursasporlu olduğunuza inanayım. Bu küçük organizasyonlarla büyük sonuçlar elde edilecek. Herkesin kartı olursa Bursaspor zaten güçlü olacak. Bu kartı alan insan her yerde kullanacak. Ulaşımda da kullanılacak. Bursa'ya sahip çıkacak olan Bursalılar."

İnsan bilmediği şeye düşmandır

Bursaspor Kulübü Reklam ve Gelirlerden Sorumlu Asbaşkanı Nihat Akınoğlu toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bugün burada çok önemli ve anlamlı güne şahit oluyoruz. Bursasporumuzun geleceğinin temelini atıyoruz. 6222 yasayla kanunlaşan Passolig şu an 35 kulüpte faaliyete geçmiş durumda. Bursaspor olarak menfaatlerimiz gereği bu sisteme geçmiş durumdayız. Geçiş zor ve sancılı olacak bunun farkındayız. İnsan bilmediği şeye düşmandır. Alışkanlıklarımızı değiştirmek zor. Bunların bilincindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza yanımızda her an olduğundan dolayı teşekkür etmek istiyorum."

Bursaspor önemli bir gelire kavuşacak

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı şöyle konuştu:
"Bursasporumuzla ilgili burada toplanmış durumdayız. Projelerimiz konusunda da sizlere açıklamalarda bulunuyoruz. Passolig'le ilgili geçtiğimiz günlerde Galatasaray maçında başlangıç yaptık. Bir takım sorun ve sıkıntılar oldu. Zaman içinde bunlar oturacaktır. Bu bir alışkanlık haline gelecektir. Bu uygulama Türkiyemiz için, spor kamuoyu için hayırlara vesile olsun. Göreve geldiğimizden bu yana çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız kongre öncesi seçilecek başkanın yanındayız dedi. Seçildikten sonra bizleri desteklediklerini ifade ettiler. Çok güzel bir iletişim içerisinde, her zaman Bursaspor'un yanında oldu. Bursaspor'un tüm projelerinde yer aldığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bursaspor olarak Bursa olarak çok şanslıyız. Biz kendisine ne zaman gittiğimizde, sorunlarımızı söylediğimizde, projelerimizi paylaştığımızda bize zaman ayırmış, hep yanımızda olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Projelerden biri Bursaspor Enerji projesiydi. Onu hayata geçirdik. İnşallah oradan güzel gelir olacaktır. Bugün toplanmamıza vesile olan projemiz ise Türkiye'de ikinci ama boyut olarak birinci olacak proje. Ulaşımda BuKart var. Passolig ile bunu entegre ederek, bunu geliştirmek ve Bursaspor'a katkı sağlamak amacıyla proje oluşturduk. Bu projenin hayata geçmesi için Belediye Başkanımızın müsaade etmesi gerekiyordu. Bu kabul görüldü. Bursaspor'un çok önemli bir kalıcı gelire kavuşacağını müjdeleyebiliriz. Passolig yalnız maçlarda değil, her alanda kullanılacak bir kart. Her alanda Bursaspor yararlanacak. Sayı 1,5 milyondan fazla olursa Bursaspor her yıl büyük rakamlarda gelir elde edecektir. Passolig'in benimsenmesini ve kullanılmasını arzu ediyorum. Yönetim olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Taraftarlarımızdan Passolig almalarını rica ediyorum. Taraftarımız, camiamız da elinden geleni yapsın. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar. Zirvede bir Bursaspor istiyorsak hep beraber olmalıyız."

Halisdemir: Bursaspor'un kartı ilk defa ulaşımda da geçecek

Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Passo Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, "Aktifbank Türkiye'nin en büyük yatırım bankasıdır. Yerli bir bankadır. Bursa çok iyi yönetilen, topa basan bir şehir ve takım yönetimine sahiptir. Bu güzel günde bizzat beraber olmayı çok arzu ettim. Dünyanın en gelişmiş taraftar kartıyla karşınıza çıktık. Dünyanın en büyük kulüplerindeki taraftar kartlarına baktığımızda o kulübün stadında geçer ve yalnızca alış veriş özelliğine sahiptir. Bursaspor'un kartı ise, ilk defa ulaşımda da geçecek. Bursaspor kartı olanlar dünyanın en gelişmiş taraftar kart programına sahip olacaklar. Bursasporumuzun kartı 20 liradan taraftarlara sunuluyor. Bu paranın önemli bir kısmı Bursasporumuza kalıyor. Taraftarlar 20 liranın çok üstündeki bir bedeli hemen kazanıyorlar. Akaryakıt istasyonlarında aldığı indirim, giyimde aldıkları indirim, gıdada aldıkları indirip. Taraftar verdiği ucuz bedelin, çok daha fazlasını ilk anda geriye alıyor. Taraftar kart özelliği olmayan, yalnızca alışverişte geçen kartların fiyatlarına baktığımızda yıllık 75 lira bedelle başlıyorlar. Bursaspor taraftar kartını sadece stada girenlerin değil, tüm Bursalıların almasını sağlayacak özellik ulaşım ve alışverişte geçecek olmasıdır. Bir Bursalı maça gitmese dahi bu kartı alıp hep aile bütçesine katkı sağlayıp, hem de Bursaspor'a katkı sağlamış olacak. Bu aynı zamanda hemşehri kart. Ankara'daki Bursalı da, İstanbul'daki Bursalı da alabilecek. Bu kart Türkiye'deki tüm stadyumlarda geçiyor. Takımı deplasmanda da izleyebilir" diye konuştu.

Şenol Güneş; şanslı bir durumdayız

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, "Ben futbol adamı olarak 2-3 aydır bu şehirde bulunuyorum. Büyük bir camianın içindeyim. Şanslı bir durumdayız. Bu potansiyeli yönetebilecek çok değerli Belediye Başkanımız var. Şehri yönetiyor ve şehri büyütüyor. Şehrin değerlerini birleştirmeye çalışıyor. Bize destek oluyor. Biz lige kötü başladık. Ama iyi takımız. Belediye Başkanımızın zamanını bize ayırması bizim için çok büyük anlam teşkil ediyor. Ben bunu ilk defa görüyorum. Sorumluluğumuz daha fazla. Oyuncularımızın yanında da söyledim. Görevlerimizi yapıyoruz ama görevlerin dışında biraz daha sorumluluk almalıyız. Sadece Bursa'nın sporda kalkınması değil aynı zamanda ülke futbolunun kalkınması için adım atılmış oluyor. Ben Passolig'in de hala anlaşılamadığını ve bu toplantıların yararlı olacağını düşünüyorum. Tribünden takımını destekleyen taraftarlar için de yararlıdır. Passolig ile daha iyi bir lig bekliyorum. Gelen taraftar profilinin de değişeceğini biliyorum. İlişkinin gelişeceğini düşünüyorum. Ligde şampiyonluk kazanan bir Bursaspor için bunlar yapılıyor. Şu anda takımımız o seviyeye gelmedi ama onun ilk tohumlarını bu şekilde atacağız. Yatırım yapmadan başarı gelmez" ifadelerini kullandı.

İyi bir stat, güçlü bir takım

Bir gazetecinin Timsah Arena Stadı'yla ilgili sorusuna Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şu yanıtı verdi:
"Benim Bursaspor heyecanım kadar sizde olduğunu iddia etmiyorsunuzdur. Bizim hedefimiz geçtiğimiz dönem içinde bitirip açmaktı. Bu stat en az 5-6 yılda bitiyor. Avrupa'da kazmanın vurulması bile 4 yıl sürüyor. Bizim yaptığımız stadı özenerek yapıyoruz. Önemli olan hedefe ulaşmak. Bursa'nın en önemli anıtsal yapısı. Dev bir inşaat yapılıyor. Modern tesis. Bu tesisin biz de biran önce bitmesini istiyoruz. Borcumuz yok. Yılbaşından sonra ilk aylarda bitmiş olacak. İyi bir stat, güçlü bir takım. Onun desteklenmesi gerekiyor. 3 milyonluk şehir. Herkes kart alsa bu gelinen rakamlar büyür. Şurada Bursaspor'a yardım verin desek kaç para verebilirsiniz. Ortaya proje koyalım. Bursa stadının ismi en çok parayı verenin ismi olacak. Parayı veren düdüğü çalar. Bursa'da da öyle olacak. Stat ne zaman açılacak bittiği gün açılacak."

Konuşmaların ardından, Passolig'in Bursa'da ulaşıma entegre edilebilmesi için düzenlenen protokol imzalandı.