Patnos Ta ’’okullar Hayat Olsun” Projesi Toplantısı Yapıldı

Patnos Ta ’’okullar Hayat Olsun” Projesi Toplantısı Yapıldı

Ağrı’nın Patnos İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz başkanlığında ilçedeki ilk-orta ve lise müdürleri ile "Okullar Hayat Olsun Projesi" değerlendirme ve planlama toplantısı yapıldı.
Toplantıda proje ile bir açıklama yapan Şube Müdürü Fikret Ayaz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında belediyelerle, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması suretiyle velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ile yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesinin amaçlandığını belirtti. Ayaz, "Proje kapsamında okulların konferans ve çok amaçlı salonları ile dersliklerinde meslek edindirme kursları, sosyal ve kültürel kurslar, aile eğitimi ve okuma yazma kursları, bilgisayar ve teknolojisi sınıfları ve kütüphanelerde de yetişkinlere bilgisayar kursları, öğrencilerin internet erişimi ile öğrencilerin araştırma ve ev ödevlerini yapmalarını sağlamak. Spor ve oyun alanlarının ise basketbol, voleybol atletizm, futbol, masa tenisi, satranç ve spor egzersizleri gibi spor etkinlikleri yapılabilecek" dedi.
İlçedeki bütün okul müdürlerinin katıldığı toplantıda tanıtım sunusunun ardından projenin ilçe şartlarında uygulanabilirliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Buna göre yeni proje okulları belirlenerek 11 okulda örnek çalışmalarla projenin içeriğine uygun planlama yapılarak koordinasyon için bir komisyon oluşturuldu. Okullarda yapılacak organizasyonlarda, ’’Okullar Hayat Olsun Projesi’’ kapsamında yapılacak faaliyetlerin görsellerinin basına verilmesini ayrıca tüm faaliyetler web sitesine atılması belirtildi.