Patnos’ta Karne Sevinci

Patnos’ta Karne Sevinci

2015 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılı karne dağıtımıyla tamamlandı.
Patnos Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay ve Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törenle karne dağıttı. İlkokul son sınıf ve ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Arslan, Akbay ve Eskin, onlara yarıyıl tatilinde eksiklerini tamamlamaları ve dinlenmeleri yönünde tavsiyelerde bulunarak, kitap armağan etti.
Yarıyıl tatili öncesi ailelere de tavsiyelerde bulunan Kaymakam Arslan, “Aileler çocuklarını karne notlarına göre yargılamamalı. Başarı için aile ve ev ortamı da önemli. Aileler karnesi iyi olmayan çocukları kırıp, sinirlenmeden, sorunun nasıl çözüleceğine odaklanmalıdır” dedi.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, “Dün bizleri yetiştiren öğretmenlerimiz, bugün sizleri yetiştiriyor. Yorucu bir dönemin ardından karnelerinizi alarak yarıyıl tatiline çıkacaksınız. Karne sonuçlarınız ne olursa olsun iyi bir tatili hak ettiniz. Ben eminim ki bu tatili en iyi şekilde değerlendirerek ikinci döneme daha azimli ve istekli başlayacaksınız" diye konuştu.
Dinlenmenin çocukların hakkı olduğunu ifade eden Salih Eskin de, “Bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk döneminin son günü. Birinci dönem karnelerini öğrencilerimize sevinçli bir şekilde dağıtıyoruz. Çocuklarımız bol bol gezsinler, vakit bulabilirlerse sinemaya gitsinler. Yine vakit bulurlarsa kütüphaneyle buluşsun, kitapla buluşsun, bol bol kitap okusunlar. Eğlensinler gezsinler, zinde bir şekilde hazırlıklı bir şekilde ikinci döneme başlasınlar" dedi.