Perre’nin Çehresi Değişiyor

Perre’nin Çehresi Değişiyor

Kommagene Uygarlığı’nın 5 büyük kentinden biri olan ve şehir merkezine 3 kilometre uzakta olan Perre Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla Adıyaman Valiliği koordinesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.
Tarihi kentte yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Perre’ye giden Vali Mahmut Demirtaş, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alarak, Perre Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaların tarihi kentin doğal yapısına uygun bir şekilde yapılması konusunda ilgili müteahhidi uyardı.
Adıyaman Valiliği olarak turizme büyük önem verdiklerini belirten Demirtaş, "İlimizin tarihi ve turistik noktalarında turizm amaçlı yapılacak çevre düzenleme ve alt yapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman’ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak ve bunları turizme kazandırmak amacıyla çok yönlü projeler uyguluyoruz. Perre’yi cazibe merkezi haline dönüştürmek amacıyla Valiliğimiz koordinesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelinerek bu çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlanmıştır. Çalışmalar kapsamında Perre’de karşılama merkezi, sergi salonları, çevre ihata duvarları, 3,5 kilometre uzunluğunda travers yapı yürüyüş yolları, çıkan eserlerin özellikle mozaikli alanların korunma evleri ile festival alanı yapılmaktadır. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra bu alan TÜRSAB tarafından işletmeye açılacak ve profesyonel anlamda turizm hizmeti sunulacaktır. Çalışmaların bitirilmesi ile Perre Antik Kenti bir cazibe merkezine dönüştürülerek, tarih ve doğanın bütünleştiği muazzam bir yer olacaktır. Bununla birlikte yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanacaktır. Ayrıca, 2003 yılından beri devam etmekte olan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkan eserler koruma altına alınmış olacaktır" dedi.