Personel yemeğinden ‘yılan kafası’ çıkan havayolu, personele sandviç vermeye başladı

Personel yemeğinden ‘yılan kafası’ çıkan havayolu, personele sandviç vermeye başladı

Haber.aero'nun özel haberine göre SunExpress, kabin ekibi yemeğinden çıktığı iddia edilen, ancak fiziki olarak varlığı ispat edilemeyen ‘yılan kafası’ olayından sonra Sancak Inflight Service’den personel ikram tedariğini durdurdu. Havayolu uçuşlarda ikram için ucuz fiyatlı bir markanın sandviçini tercih ettiği, ancak bu isteğinin ilgili ikram şirketi tarafından kalitesiz olması sebebiyle kabul görmemesi üzerine Dardanel markası üzerinde karar kılındığı öğrenildi.

Dardanel sandviçlerini de havacılık mevzuatları çerçevesinde SunExpress uçuşlarına Sancak Inflight Service veriyor. Haber Aero’nun edindiği bilgiye göre, yemekte ‘yılan kafası‘ çıktığı iddiasının ardından Sancak Inflight Service’in Antalya ve İzmir bölgesindeki tesislerine SunExpress adına havayolu sektörünün önde gelen ikram markalarından Gate Gourmet ekibinin Almanya’dan gelerek inceleme gerçekleştirdiği öğrenildi.

İnceleme planında Ankara’nın da olmasına rağmen Gate Gourmet ekibinin iki merkezdeki gözlemlerinin yeterli bulduğu, uçakta personel ikramından çıktığı iddia edilen canlıların ikram şirketiyle irtibatlandırılacak herhangi bir bulgunun tespit edilmediği belirtiliyor. Kabin personeli ‘yılan kafası’nı tabağında gördü SunExpress’te personel yemeğinden çıktığı iddia edilen ‘yılın kafası’ iddiasının henüz açıklığa kavuşturulamadığı kaydedilirken, fiziki tespitinin yapılamadığı, SunExpress kabin personeli tarafından çekilerek sosyal medyada paylaşılıp, basın basın yayın organlarına iletilen sadece video ve fotoğraf görüntülerini olduğuna dikkat çekildi.

Konuyla ilgili olarak SunExpress yetkililerinin 21 Temmuz 2022 gecesi Viyan-Antalya uçuşunda videoyu çektiği tespit edilen kabin personelinin ifadesine başvurduğu, personelin de ‘yılan kafası’nı tabağında gördüğünü, sonra çöpe attığını söylediği öğrenildi.