Petrol fiyatlarında düşüş savaşa rağmen sürüyor

Petrol fiyatlarında düşüş savaşa rağmen sürüyor

Küresel ekonomide yavaşlama olacağına ilişkin verilerin etkisiyle, bir süre önce 100 doların altına çekilen Brent ham petrolünün varil fiyatı 97 doların da altına gerileyerek 96.72 dolara kadar indi. Analistlere göre, bir yandan petrol arzındaki artış yaşanırken, ekonomik verilerin de zayıf çıkması, Ortadoğu'da artan jeopolitik gerginliğin petrol fiyatları üzerindeki etkisini kırdı.

Yatırımcıların "güvenli limanı" olarak bilinen altın fiyatları ise, hafta başında indiği sekiz aylık en düşük düzeylerden bir mliktar toparlandı. Altının ons fiyatı, hafta başında gerilediği 1,208 dolardan 1,224 dolara kadar yükseldi.

Türkiye'de de 88 liranın altına inen 1 gram altın, küresel fiyat hareketlerine bağlı olarak yeniden 88 liranın üzerine çıkarak 88.10 liradan işlem gördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yarın yapacağı faiz toplantısı öncesinde döviz piyasaları yatay hareket ediyor. Hafta başında 2.24 liranın üzerine çıkan dolar, dün çekildiği 2.23 liranın üzerinde işlem görüyor.

Avrupa para biriminin de 2.87 lira düzeyinin üzerinde hareket ettiği döviz piyasalarında, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.55 düzeyinin üzerinde bulunuyor.