Pfdk, Van Büyükşehir Belediyespor’a Ceza Yağdırdı

Pfdk, Van Büyükşehir Belediyespor’a Ceza Yağdırdı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkan Halit Fahri Gültekin başkanlığında yaptığı toplantı sona ererken, kurul görüştüğü 36 dosyayı karara bağladı. Bu bağlamda Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 16 bin TL para cezası ile 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırdı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 11.12.2014 tarih ve 40 sayılı toplantısında görüştüğü dosyalar ve almış olduğu kararlar şöyle:
“Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün 07.12.2014 tarihinde oynanan Van Büyükşehir Belediyespor - Bergama Belediye Spor Spor Toto 3. Lig 3. Grup müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına. Aynı müsabakada Van Büyükşehir Belediyespor taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle takdiren 10 bin TL para cezası ve 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına. Aynı müsabakada Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına.
Aynı müsabakada Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Murat Yıldırım’ın rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 5 resmi müsabakadan men ve 2 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına” kararı verildiği belirtildi.