Pınar Karşıyaka, Hazırlık Maçında Bc Zalgiris Kaunas’i 87-80 Mağlup Etti

Pınar Karşıyaka, Hazırlık Maçında Bc Zalgiris Kaunas’i 87-80 Mağlup Etti

Eurolig öncesi hazırlık kampı için Muğla’ya gelen Litvanya’nın BC Zalgiris Kaunas takımı ilk hazırlık maçını Beko Basketbol 1. Lig ekiplerinden Pınar Karşıya ile yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi salonunda oynanan karşılaşmada, Pınar Karşıyaka tüm periyotlarda üstün götürdüğü maçı 87-80 kazandı.
Pınar Karşıyaka maçın ilk periyodunu 23-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren yeşil-kırmızılı ekip ilk devreyi rakibi önünde 39-36 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinin ilk periyodunda yabancı oyuncularını dinlendiren Pınar Karşıyaka, üçüncü periyodu da 58-57 önde tamamladı. Son periyotta Pınar Karşıyaka’da oyun kurucu Dixon, Gabriel ve Diebler’in oyuna ağırlığını koymaları ile karşılaşma Pınar Karşıyaka’nın 87-80’lik galibiyeti ile sonuçlandı.
TAKIMLARA MADALYA
Karşılaşma sonrası iki takım oyuncularına madalya verildi. Madalyaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik. İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve Kültür Turizm İL Müdürü Veli Çelik verdi. Takımların kupasını ise Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ve Dalaman ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç verdi.
JASİCEVİCİUS: "KAMP ÇOK İYİ"
Maç sonrası değerlendirme yapan Zalgiris Kaunas takımının koçu Sarunas Jasicevicius, “Şu anda kampımız mükemmel gidiyor. Sıkı bir şekilde çalışmalarımızı devam ediyoruz. Muğla’daki sıcak karşılama ve büyük ilgiden memnunuz. Üç gün daha Muğla’da kalacağız. Önümüzdeki yıllarda tekrar Muğla’ya gelip gelmeme konusunda bir şey söyleyemem. Ama buradaki ilgi ve sıcaklıktan çok memnunuz. Bu sezonun ilk hazırlık maçını yaptık. Ufak tefek hatalarımız oldu. İlerleyen dönemde bu hatalarımızı kapatacağız. Takımın eforundan ve ortaya koyduğu mücadeleden memnunum. Takımımızda yeni oyuncular var. Öncelikle bu oyuncularımızı kaynaştırıp bir takım olmamız gerekir. Bu süreç adım adım yapılacak” dedi.
ÖZSÜNER: "HEDEF FİNAL FOUR"
Karşıyaka Yardımcı Antrenörü Servet Özsüner ise Temmuz sonunda sezonu açtıklarını, Uşak Sportifin ardından ikinci hazırlık maçına çıktıklarını söyledi. Özsüer, “Sezon öncesi memnunuz ve istediğimiz noktadayız. Geçen seneki kadromuzun büyük çoğunluğunu kadromuzda tuttuk. 4 yeni oyuncumuz var. Sistemimiz devam ediyor. Hocamızın milli takımdaki görevi devam ediyor ve takımı biz sezona hazırlıyoruz. Önümüzdeki hafta Bursa’da düzenlenecek turnuvaya katılacağız. Cumartesi-Pazar dinlendikten sonra Pazartesi günü tekrar çalışmalara devam edeceğiz. Zalgiris Kaunas ile oynamak bizim için güzel bir tecrübe ve deneyim. Sert bir takım ve yabancı oyuncularının eksikliğine ve sezona geç başlamalarına rağmen önemli bir takım. Biz geçen yılın Play-off’un yarı finalisti ve Türkiye Kupası şampiyonuyuz. En azından bu seviyeyi korumamız gerekiyor. Hedefimiz yine aynıdır. Artı olarak geçen sene Euro Cup’ta gidemediğimiz yolun sonuna kadar gidip en azından orada final four oynamak istiyoruz. Bunu da yapabilecek güçteyiz” diye konuştu.