PKK'ya peş peşe operasyonlar!

PKK'ya peş peşe operasyonlar!

İstanbul'da korsan gösteri düzenlemeyi planlayan terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı terör operasyonu gerçekleştirdi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden saat 02.00 sıralarında hareket eden ekipler belirlenen adreslere baskın yaptı.

POLİS HELİKOPTERİ DESTEK VERDİ

Okmeydanı'ndaki operasyona polis helikopteri de destek verdi. Özel Harekât ekiplerinin de destek verdiği operasyonda geniş güvenlik önlemleri alındı. Ekipler, Okmeydanı Şen Sokak'ta girdikleri bir adreste uzun süre arama yaptı. Aramalar sürerken, sivil polisler sokakta uzun namlulu silahlarla çevre güvenliğini sağladı. Operasyon sonrası çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda silah ve çok sayıda mühimmat ile bazı örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Operasyonun ardından gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Bu esnada hastanede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU: 35 GÖZALTI

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 35  şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü  soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi  ekipleri, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin desteğiyle merkez ilçeler ile  Menemen, Menderes, Bayındır ve Urla ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı operasyon  düzenledi.

Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Belirlenen  adreslerde özel hareket polisleri uzun namlulu silahlarla önlem alırken açılmayan  kapılar da "koçbaşı" ile kırıldı.

Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 35 şüpheli gözaltına  alındı.

Zanlıların terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları, sosyal  medya aracılığıyla terör örgütüne yönelik operasyonları küçük düşürücü  paylaşımlarda bulundukları, devlet büyüklerine hakaret ettikleri, örgüte eleman  kazandırdıkları ve örgütün şehir yapılanması KCK adına faaliyet yürüttükleri  iddia edildi.

Bazı şüphelilerin ise geçen yıl Doğu ve Güneydoğu illerinde terör  örgütüne karşı yürütülen operasyonlara karşı "Barış Bloku" adı altında 31 Ocak  2016'da düzenlenen etkinlikte terör örgütünün propogandasını yaptıkları, 6 Mart  2016'da da Bornova'da "kadın hakları" adı altında gerçekleştirilen izinsiz  gösteride terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri öne sürüldü.

MERSİN'DE TERÖR OPERASYONU: 60 GÖZALTI

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 60  kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü  PKK/KCK'ya yönelik kent merkezindeki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon  düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü  propagandası yapmak, terör örgütünün sözde kent ve mahalle komisyonlarında  faaliyet göstermek, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize etmek  iddialarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 60 kişi yakalandı.

Toros Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler  sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

ADIYAMAN'DA PKK/KCK OPERASYONU: 4 GÖZALTI

Adıyaman'da, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü lehine sosyal medya hesaplarından propaganda yaptığı tespit edilen 8 şüphelinin yakalanması için savcılık kararıyla bu sabah operasyon başlattı.

Kent merkezi ile ilçelerde 8 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda 4 şüpheliye ulaşılamazken, gözaltına alınan 4 şüphelinin evinde ruhsatsız bir tabanca ile örgütsel dokümanlar bulundu. Sağlık kontrollerinin ardından 4 şüpheli sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADANA'DA PKK/KCK OPERASYONU: 26 GÖZALTI

Adana'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da bulunduğu 26 kişi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 16 Şubat 1999 tarihinde yakalanışının 18'inci yıldönümü öncesi kent genelinde güvenlik önlemlerini artırdı. Ekipler, sabahın ilk saatlerinde örgütün üniversite yapılanması, siyasi kanadı ve mahallesi komisyonlarına yönelik operasyon düzenlendi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) şube ekiplerince 30 adrese eş zamanlı düzenenlenen operasyona diğer şubeler de destek verdi. Özel Harekat polislerinin koç başlarıyla demir kapıları kırarak girdiği operasyonda adreslerde arama yapan ekipler, aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANTALYA’DA EŞ ZAMANLI PKK/KCK OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Antalya’da Sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan ve eylem yapacağı değerlendirilen 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Terörle Mücadele Ekipleri (TEM), sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasının yapıldığını belirledi. Terörist elebaşı Abdullah Ocalanın yakalanışının yıldönümü olan 15 Şubat tarihinde  eylem yapacağı değerlendirilen 12 şüphelinin evine TEM operasyon ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital veri ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3’ü kadın 12 kişi, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

VAN'DA TERÖR OPERASYONU : 11 GÖZALTI

Van'da terör örgütüne yönelik operasyonda 11 şüpheli  yakalandı.  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü  PKK/KCK'nın faaliyetlerinin önlenmesine yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş  zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 11 kişi gözaltına  alındı.

Zanlıların ev ve eklentilerindeki aramada, 3 av tüfeği, çok sayıda  örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

MALATYA MERKEZLİ TERÖR OPERASYONU: 24 GÖZALTI

Malatya merkezli iki ilde terör örgütü PKK/KCK'ya  yönelik operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütünün  legal yapılanmalarından olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Çadır  Yardımlaşma Dayanışma Derneğinde faaliyet yürüten kişilere yönelik operasyon  düzenlendi.

Malatya'da 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli  gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si ise İstanbul'da yakalandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.