Plastiğe Şekil Vermeyi Öğrendiler

Plastiğe Şekil Vermeyi Öğrendiler

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde işsiz gençlere meslek edindirip, kendi işlerini kurabilmelerine yardımcı olmak amacıyla açılan ’Plastik Sanatlar’ kursuna katılanlar, plastik malzemeye verdikleri şekillerle eserlerini ortaya çıkardılar.
Aydıncık Halk Eğitim Merkezi tarafından İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında açılan kursa 12 genç devam etti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayının sonlarına doğru açılan kursa katılan gençler, Heykeltıraş Erol Güren gözetiminde aldıkları eğitimler kısa sürede birer sanatçı oldular. Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, kursiyerlere mesleki yeterlilik kazandırmak, bireysel öğrenmeye rehberlik etmek üzere hazırlanan projeye Aydıncık Belediyesi’nin de destek verdiğini söyledi. Sanatsal tasarım uygulama, plastik kalıpçılık ve sanatsal formların döküm eğitimi alan kursiyerlerin üç boyutlu şekillendirme bilgisi de edindiklerini kaydeden Çağlıyan, “Bu bilgiye sahip olan kişi, çağdaş sanat görüşü kazanmış demektir. Üç boyutlu formların plastik estetik duygusuna sahip olmak kişiyi olumlu yönde etkilemektedir. Sanatsal uygulama dersi modüllerini başarıyla tamamlamış olan kursiyerler, yaşamında üç boyutlu formları şekillendirme ve tasarımına yer vereceğinden toplum içinde ve iş hayatında farklı bir konumda olacaktır” dedi.
Çağlıyan, Sanatsal Kalıpçılık ve Döküm Kursu’nu bitirenlerin bir çok sektöre hizmet verebileceklerini, hediyelik eşya sektörü, park bahçe peyzaj mimarisi, otomotiv ve mobilya sanayi gibi alanlarda modelleme, kalıp ve döküm uygulamaları tasarım gücünü geliştirerek görsel sanat alanının bir çok dallarında meslek sahibi olabileceklerini kaydetti. Çağlıyan, “Heykeltıraş Erol Gürgen eşliğinde azimli ve becerikli kursiyerlerimiz sayesinde büyük yol kat edilmiştir. Ocak ayı içerisinde TRT Radyo ödülleri, Vizyon 2023 dergisi Yılın Enleri ödülleri atölyemizde tasarlanıp, titizlikle hazırlanıp üretim yapılarak teslim edilmiştir. Atölyemiz her türlü silikon kalıp fiberglas kalıp işleri ve poliüretan, beton, polyester, alçı, fiberglas döküm işlerini profesyonel olarak yapabilmektedir. Aynı zamanda her boyutta model ya da modelleme işlerini son derece estetik kaygı güderek yapabilecek kapasiteye gelmiştir” diye konuştu.