Plaza Tur, turizm sektörüne 15 uzman desteği

Plaza Tur, turizm sektörüne 15 uzman desteği

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fikri Pala, Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, Plaza Akademi Başkanı Murat Saraçoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AMADEUS Yöneticisi Çiğdem Cengiz ile birlikte sertifika almaya hak kazananların ve basın mensuplarının yer aldığı etkinlikte 15 kişi uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını programın gerçekleşmesi emeği olan paydaşların elinden aldı.

Bursa'da bir otelin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı açılış konuşmalarıyla başladı. Güzel bir proje sonucunda sektöre yeni arkadaşlar kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can şunları söyledi: “25 yılı aşkın bir süredir turizm sektöründe önemli işler yapıyoruz. Bu yolda birçok ödül aldık, birçok kazanımlar elde ettik. Buradan hareketle şehrimize katkıda bulunmamız gerektiğine inanarak 2015 yılında kurduğumuz Plaza Akademi ile çok önemli işlere imza attık. Plaza Turizm olarak sektörümüzün en önemli ihtiyaçlarından birisi olan yetişkin işgücü konusuna katkı sağlıyor olmaktan çok mutluyuz. Bu sektörümüze ve Bursa’ya karşı bizim bir sorumluluğumuzdu ve bunu yerine getiriyor olmaktan mutluyuz.”

‘’PLAZA AKADEMİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ DEVAM EDECEK’’

Plaza Akademi Başkanı Murat SARAÇOĞLU ise turizm alanında Bursa’da ilk kez böyle kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyleyerek, “Üniversite, özel sektör ve devlet kurumlarının ortaklaşa düzenleyecekleri projelerle Bursa ve ülke ekonomisine değer katacak yeni projeler için hazırlık yapıyoruz. Kaliteli istihdam için iş içinde eğitime de önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ EKSİĞİ CİDDİ BİR SORUN”

Toplantıda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da şunları söyledi: “Turizm sektörü ülkemizin ve Bursamızın en önemli gelir kaynaklarından biri. Ancak tabi turizm sektörünün önemli sorunları da var. Bunlar arasında en önemli sorun nitelikli insan gücü eksiği. Turizm otelcilik okullarının sayısının artmasıyla sektöre nitelikli iş gücü gelmeye başladı ama yeterli değil bu sayı. Bursa’da da 2 yıllık turizm okulları var ama 4 yıllık olması gerektiğini düşünüyorum. Bursa gibi bir il için bu büyük bir ihtiyaç. Umarım bu gibi projeler artar. Bu projede işin yükünü çeken Plaza Turizm’e ve diğer tüm paydaşlara emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

“İŞLETMELERİMİZ ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇMALI”

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fikri Pala ise “Bizler üniversite olarak bu dönemde 3. Nesil üniversite hedefiyle yola çıktık. Bilgiyi ekonomiye aktarma ümidiyle çıktığımız bu hedefte bunu tek başımıza yapmamız elbette ki mümkün değildi. Özellikle bu süreçte Bursa’daki işletmelerimizin yardımı çok önemli. Bu işletmelerimiz öğrencilerimize kucak açtığı zaman gençlerin başarılı olacağını görüyoruz. Bugün de bunun güzel bir örneğine şahit olduk. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz.”

“BU PROJE GÜZEL BİR ÖRNEK OLDU”

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş da böyle bir projenin içinde yer aldıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Akkuş, “Bursa’da ilki yapılan böyle bir programda yer aldığımız için çok mutluyuz. Bu proje, büyük farklılık yarattı. Güzel ve başka projelere de örnek olacaktır. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“2015 YILINDA 9 MİLYON EURO EĞİTİM YATIRIMI”

AMADEUS Yöneticisi Çiğdem Cengiz de, dünyada 195 ülkede çalıştıklarını belirtti. Cengiz, “1994 yılından bu yana Türkiye’deyiz. Plaza Tur ile çok güzel bir iş birliğimiz var. Eğitim, yatırımlarımız içinde çok önemli bir yer kaplıyor. 2015 yılında 9 milyon Euro eğitim yatırımımız gerçekleşti. Gençler bizim geleceğimiz. İnovasyon ve teknolojinin arkasındaki itici gücün de eğitim olduğuna inanıyoruz. Gelecekte, sektörümüzde yer alacak herkese başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından projenin paydaşları tarafından, kurs sonunda yapılan sınavla başarılı olan 15 kursiyere dünyanın her yerinde geçerli olan sertifikaları verildi.