POLİSTEN SAHTE PARA OPERASYONU

POLİSTEN SAHTE PARA OPERASYONU

Bilecik’te İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyon sonucu piyasaya sürülmek üzere 55 adet sahte 200 TL’lik para ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre; Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, piyasaya sahte para süren şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik yürütülen çalışmalar ve operasyonlar sonucu iki kişi üzerinde yapılan aramada 50 adedi aynı seriden, 5 adedi farklı seriden olmak üzere toplamda 55 adet sahte 200 TL banknot ele geçirildi. Yakalanan M.T. (26) ve H.I. (49) isimli şahıslar gözaltına alındıktan sonra konu ile ilgili olarak hakkında "Piyasaya Sahte Para Sürmek" suçundan yasal işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiler.
Bilecik Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların alış veriş sırasında aldıkları paraları kontrol etmeleri belirtilirken, "Şüphelendikleri şahıs ve şahıslarla ilgili eşkal bilgilerini varsa kullandığı aracın plakasını, renk, marka, model gibi özelliklerini almaları ve ivedilikle 155 Polis İmdat hattına bildirmelerinin şahısların tespitine yönelik çalışmalarda daha etkili ve hızlı işlem yapılmasında fayda sağlayarak ilimizde meydana gelebilecek sahte para olayının önüne geçilebileceği değerlendirilmektedir" denildi.