Prandelli, Arsenal endişesinden Sivas'a sevinemedi

Prandelli, Arsenal endişesinden Sivas'a sevinemedi
“TARAFTARIMIZIN SAYESİNDE VE DESTEĞİYLE BUNU BAŞARDIK"

Cesare Prandelli, bu akşam kazanmalarının önemine değinerek, “Çok önemliydi. Taraftarımızın sayesinde ve desteğiyle bunu başardık. Bir saat boyunca tempolu hem hızlı hem de agresif oynadık. 1 saat boyunca bunu başardık. Defans yapmaya çalışınca biraz durulduk ve riske girdik. Bunu değerlendirip sürekli agresif oynamamız lazım ve bunu başaracağız da” açıklamasını yaptı.

“BU BİR PROJEYDİ”

Aysal’ın seçimli genel kurulda aday olmayacağı ile ilgili gelen bir soruya İtalyan teknik adam, “Ben başkanımızla birlikte 2 yıllık bir sözleşme imzaladım. Bu bir projeydi. Şimdi yeni bir proje varmış gibi duruyor. Taraftarlar ve futbolcularla birlikte başkanımızın fikrini değiştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“AGRESİF OLDUK”

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, sahadaki diziliş değişiklikleri hakkında gelen bir soruya şu cevabı verdi:
“Bu son aylarda çalıştığımız taktiklerin sonrasında iyice düşündük ve seçtiğimiz bu sistem umarım ilerde de kullanacağımız bir sistem olur. Arkaya Melo ve Sneijder’i koyduk. Bu iki oyuncu kalitesini ortaya koydu. 1 saat bunu başardık. Agresif olduk. Bunu geliştirip, devamlılık sağlamalıyız. Oyun kuran ve kurmayı bilen bir takım istiyorum. Bunu zamanla başarıp, takımıma kaliteli bir oyun oynatmayı düşünüyorum.”

“MANTIKSIZLIK VAR”

Bir basın mensubunun, ‘Fikstür ile ilgili görüşleriniz nelerdir?’ şeklinde sorduğu soru ile ilgili olarak ise Prandelli, bu duruma kendilerinin de şaşırdıklarını ifade ederek, “Tüm Türkiye’nin buna şaşırması gerek. Türkiye’yi temsil ediyoruz. Ama burada mantıksızlık var. Ligde oynadıktan 2 gün sonra Şampiyonlar Ligi’nde maçımız var. Bu herkesin alması ve sorgulaması gereken bir konu. Bütün Türkiye’yi temsil ediyoruz Avrupa’da” dedi.

“ARSENAL İLE ZOR BİR MAÇ OLACAK”

“Melo ve Sneijder, önemli futbolcularımızdan” diyen Cesare Prandelli, “Teknik ve kişilik açısından da gayet kaliteli futbolcular. O bölgede kullanabileceğimiz bir avantaj elde ettik. Arsenal ile zor bir maç olacak. Oynayan ve oynamayı bilen bir takım Arsenal. Her pozisyonu daha iyi değerlendirmeliyiz. Biz de varız demeliyiz. Bundan sonra da daha agresif olmamız gerekiyor” yorumunda bulundu.

“HEP BİRLİKTE OLMAMIZ GEREKİYOR”

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, “Ruha sahip bir takım olmamız gerekiyor. Bunu yansıtabilmemiz taraftarımızın da elinde. Bizim herkese karşı, her zaman hep birlikte olmamız gerekiyor. Fikstüre baktığımızda ise çok zor gibi gözüküyor ve hep birlikte bunu başarıp ilerleyeceğimize inanıyorum” sözlerine değindi.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, maçın ardından yaptığı açıklamada, Galatasaray’a karşı üstün olan tarafın kendileri olduğunu ifade ederek, “Maçla ilgili yorum yapmak zor. İstatistiklere baktığımız zaman Sivasspor her yönden daha önde olan takımdı. Ama maçı kazanan Galatasaray oldu. Güzel bir futbol imajı veriyoruz ama düzeltmemiz gereken daha çok şey var” dedi.
4 haftadır şanssızlıklar yaşadıklarını ifade eden Brezilyalı teknik adam, “Biraz şanssızlık yaşıyoruz. Bu yüzden 4 haftadır iyi sonuçlar alamıyoruz. İyi oynamış da olsak, üstünde olsak, galibiyeti konuşamıyorum ben burada. Sonuçta galibiyet almamız gerek. Galatasaray gibi bir takımın sahasına gelip de, onlara karşı üstün oynamak, kapanmalarını sağlamak, her takımın yapabileceği bir şey değil. İyi oynasanız bile bazen sonuç istediğiniz gibi olmuyor” açıklamasını yaptı.

İbrahim Toraman’ın penaltı yaptırdığı pozisyonla ilgili gelen bir soruya ise Carlos, şu yanıtı verdi:
“Penaltı değildi. İbrahim’in topa yapmış olduğu hamle var. Orada rakibe doğru temas bile yok. Hakemlerle ilgili konuşan biri değilim. Bu kararları daha iyi verecek olan merciler var. Bu kararı da yine onlara bırakıyorum.”