Renault'ta son dakika gelişmesi!

Renault'ta son dakika gelişmesi!

Yaklaşık 13 bin işçinin katıldığı eylemin sona erdirilmesi için Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun arabuluculuğunda işçi ve işveren temsilcilerinin görüşmeleri devam ediyor.

Oyak Renault, sorunun aşılması için Fransa'dan 3 yöneticisini Bursa'ya getirdi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun arabuluculuğunda işçi ve işveren temsilcilerinin dünkü görüşmelerinden de bir sonuç alınamaması rağmen, flaş gelişmeler yaşandı. Oyak Renault'taki işçiler adına görüşmelere katılan avukat Deniz Baykal, görüşmelerde olumlu noktalara gelindiğini belirterek şunları söyledi:

"Vali Karaoğlu, çok iyi niyetle görüşmeleri sağlıyor. İşçiler belirli bir noktaya geldi. İşverenin bir ay içinde ücret artışı değerlendirmesinin rakamlandırılması isteniyor. Bunu kamuoyuna deklare ettikleri taktirde sonuç alınacak. Bu konudaki yazılı metin sorunu da aşıldı. İşveren temsilcileri rakam açıklamak istemeyince, görüşmelerden sonuç alınmadı ve işçiler eyleme devam ediyor. Sonuç alınıncaya kadar da eylemde kararlılar."

Fransa'dan Renault'un merkezinden 3 yöneticinin de Bursa'ya geldiğini bildiren Baykal, "Toplu görüşmenin ardından Fransa'dan gelen yöneticilerle de görüştük. MESS ile görüşmeden bir karar veremeyeceklerini söylüyorlar. Renault olarak farklı bir uygulama içine girerlerse 110 bin işçinin çalıştığı metal sektöründe kaosa yol açacaklarını söylüyorlar" dedi.

Bu sabah yeniden Vali Karaloğlu'nun aradığını ve görüşmelerin devam etmesini beklediklerini söyleyen avukat Baykal, "Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Ekonomi Bakanlarını da arayıp, konuya müdahil olmalarını isteyeceğiz" dedi.

Bu arada bazı yetkililer, yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine işçileri eylemde olan bazı fabrikanın yöneticilerinin, iş mahkemesine başvurarak işyerinde çalışmaların yapılmadığının tespiti için dava açtığını açıkladılar.