"Roman camiasına minnettarız"

"Roman camiasına minnettarız"

Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Genel Başkan Yardımcısı Serkan Kara, Marmara- Ege Roman Federasyon Başkanı Murat Osman, Yalova Genç Romanlar Dernek Başkanı Vural Kurt, Yenişehir Romanlar Dernek Başkanı Yıldırım Delikırıkoğlu, İznik Romanlar Derneği Başkanı Ersin Tura, Bursa Kamberler Romanlar Dernek Başkanı Evren Sağdıç, Bursa Roman Kültürü Sosyal Medya Basın Tanıtım Dernek Başkanı Orçun Zolun ve İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

BAŞKAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR
Samimi bir havada geçen ziyarette konuşan Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, “Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı olarak, İnegöl’deki Roman camiasına yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür etmek için İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ı bugün ziyaret ediyoruz. Özellikle Hasan Lekesizyiğit başkanlığında çalışmalarına devam eden İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneğimize sağ olsunlar kendileri her türlü katkı ve desteği veriyorlar. Böyle başkanlarımız olduğu müddetçe bizler var olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ROMAN TOPLUMUNUN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ SAĞLIYORUZ”
Roman Dernekleri Konfederasyonunun yeni kurulan bir oluşum olduğunu belirten Işıldak, “Türkiye genelinde 21 ilde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 18 federasyon, 44 ilçe ve 294 dernekten oluşmaktayız. Konfederasyonumuz, Roman toplumunun birlik ve beraberliğini sağlayan bir kurum ve kuruluştur” dedi.

ROMAN CAMİAMIZI ÖNEMSİYORUZ
Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak ve beraberindeki Roman dernek başkanlarına hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Sivil toplum kuruluşları, şehrin ve ülkenin gelişimi için çok önemli kurum ve kuruluşlar. Bu noktada Roman camiamızın da son yıllarda ciddi bir dernekleşme içerisinde olduğunu görüyoruz. Bunlar sevindirici şeyler. Camia mensuplarının hayırlı ve güzel işlere kanalize edilmesi, onların birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkenin asli bir unsuru olarak hayatlarını idame ettirmeleri adına bu tip derneklerin önemli bir katkısı ve desteği var.”

“ROMAN CAMİASINDAKİ İNSANLAR RENKLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP”
Roman camiasındaki insanların renkli bir kişiliğe sahip olduklarını belirten Aktaş, “Bizler bunu İnegöl’de bizatihi yaşıyoruz. Şehrimize, ülkemize bağlılık noktasında kendilerinden ciddi bir sadakat görüyoruz. Bu yönüyle de kendilerine minnettarız. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu derneklerimiz camiasındaki kişilerin daha iyi yönlendirilmesi, daha iyi yönlere kanalize edilmesi ve beraberinde eğitim faaliyetleri, belirli meslek kursları ile onların iş bulmalarının sağlanması, onların hak ve hukuklarının takip edilmesi noktasında önemli çalışmalara imza atacaklardır” açıklamalarında bulundu.

Aktaş son olarak, “Bugün nezaket gösterip bizleri ziyaret ettikleri için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Konfederasyon başkanımız ve dernek başkanlarımız vasıtasıyla tüm Roman dostlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günün anısına Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacı Ramazan Işıldak’a rölyef bir tablo hediye ederken, Işıldak’da Başkan Aktaş’a Romanların A’dan Z’ye anlatıldığı bir kitap takdim etti.