RUMELİSİAD Akademi’den ‘Dijital Dünyada İtibar Yönetimi’ eğitimi

RUMELİSİAD Akademi’den ‘Dijital Dünyada İtibar Yönetimi’ eğitimi

Her ay, konusunda uzman kişilerin konuk olduğu RUMELİSİAD Akademi eğitimleri kapsamında, Stratejik İletişim Danışmanı Ferdi Yılmaz tarafından, ‘Dijital Dünyada İtibar Yönetimi’ başlıklı eğitim verildi.

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Bursa ve Balkanlara daha sistemli ve planlı bir şekilde hizmetlerini artırabilmek için hayata geçirdiği ‘RUMELİSİAD Akademi’ bünyesinde, eğitim faaliyetleri zincirine yeni bir halka daha ekledi.

Konusunda uzman kişiler tarafından, her ay farklı alanlarda gerçekleştirilen RUMELİSİAD Akademi eğitimleri çerçevesinde, Stratejik İletişim Danışmanı Ferdi Yılmaz tarafından, ‘Dijital Dünyada İtibar Yönetimi’ eğitimi verildi.

Aynı zamanda RUMELİSİAD Genel Sekreteri de olan Ferdi Yılmaz, eğitim kapsamında kurumsal itibarın önemine vurgu yaptı.

Markalar İçin Temel Başarı Faktörü ‘İletişim’ ve ‘Empati’ de Gizli

Markaların dijital itibar yönetimini nasıl yapması gerektiğini belirterek, dijital itibarın kuruma ve markaya olan katkılarını sıralayan Ferdi Yılmaz, sosyal medyada kriz yönetimi konusunda da dikkat edilmesi gereken konulara değindi.

Planlı hareket etmenin, sosyal medyada kriz yönetimi için oldukça önemli bir etken olduğunun altını çizen Yılmaz, “Doğru dijital itibar yönetimi ile markanızı, müşterileriniz ile ilişkilerinizde daha interaktif hale getirebilirsiniz.  İnternet ortamında, markanız hakkında karşılaşabileceğiniz olumlu ya da olumsuz yorumları, şikâyet ve yanlış haberleri doğru yönlendirerek, olası tehditleri fırsata çevirebilmeniz mümkün. Markalar için temel başarı faktörleri arasında 'iletişim', 'empati' ve 'deneyim bazlı öğrenme fırsatı' yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Eğitim Faaliyetleri Sürecek

Öte yandan, oldukça verimli geçen eğitimin sonunda paylaşımlarından dolayı Ferdi Yılmaz’a plaket takdimi yapılırken, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer de yaptığı kısa açıklama ile hayata geçtiği ilk günden bu yana RUMELİSİAD Akademi faaliyetlerinin, katılımcılara önemli katkılar sağladığına vurgu yaptı.

Akademi bünyesinde amaçlarının, toplumsal katkı sağlamak olduğunu ifade eden Kılıkçıer, yoğun ilgi gören eğitim faaliyetlerini kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Plaket törenine RUMELİSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Murat Evke de katıldı.