RUMELİSİAD Türkiye’ye örnek olacak bir iş birliğine imza attı!

RUMELİSİAD Türkiye’ye örnek olacak bir iş birliğine imza attı!

Erol Kılıkçıer: ‘Tek Hedefimiz Ülkemize ve Doğduğumuz Topraklardaki Kardeşlerimize Fayda Sağlayacak Projeler Üretmek’

Gecede konuşan RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, Bursa’nın en etkili iş dünyası derneği olan RUMELİSİAD’ın 11 yıldan bu yana başarılı işlerle önemli bir yer edindiğini belirterek; ‘Dernek olarak sözler ve vaatlerle değil yaptıklarımızla anıldık. Bundan sonra da bunu her geçen gün vites büyüterek devam ettireceğiz. Komisyonlarımız bu süreçte çok yoğun çalışma içinde başarılı biçimde hem üyelerimize ve Bursa’mıza hem de Balkanlara katkı sağlayacak çalışmaları gerçekleştiriyor. Diğer taraftan MiniaRumeli projemizin çalışmaları reel olarak başladı. Öncelikle Balkanlardaki Alaca Cami, Atatürk Evi gibi önemli 4 mimari örnek Rumeli Parkının içinde yer alacak hemen ardından da 6 objenin daha yapımına geçilecek. Son dönemde üstünde özellikle durduğumuz ve ilk kez bu akşam kamuoyuyla paylaşacağımız RUMELİSİAD Girişim A.Ş. ile de Türkiye’de önemli bir açığı kapatıyor olacağız’ dedi.

RUMELİSİAD Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş: ‘Tecrübeler Birleştirilerek, 2023 Hedeflerine Emin Adımlarla Gidilecek’

RUMELİSİAD Geçmiş Dönem Başkanı ve RUMELİSİAD Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş üyelere RUMELİSİAD’ın yeni girişimi ile ilgili son bilgileri verdi. Aktaş; ‘Hayalimiz olan vakfımızın kurulumunun ardından RUMELİSİAD Girişim A.Ş. şirketini oluşturma ile ilgili somut adımlarımızı attık. Yaklaşık 3.5 Milyon TL ödenmiş sermaye ile başlangıcı yapılan şirketimiz ile Türkiye’nin 2023 hedefleriyle uyumlu, Türkiye’de yapılmamış bir oluşumun içindeyiz. Bu işin ruhunu beraber olmak ve bu beraberlikten üreteceğimiz güce odakladık. Tecrübelerimizden doğan bu birliktelikle dünyada sadece 5 ülkede üretimi yapılan ve ülkemizin de ithalat yaptığı bir ürünü Bursa’da üretmek için kolları sıvadık. İlerleyen zamanlarda detaylarını paylaşacağımız projelerimiz tek bir sektörde değil farklı sektörlerdeki bu açıkları kapatacak önemli bir alt yapı ile hayata geçiriliyor. Üretim dışında Balkan ülkelerinde tarımda, sanayide, ticarette pek çok fırsat var. O fırsatları da değerlendirerek bölgede de yatırımlar yapacağız. Şirketleşerek bu konuları da değerlendirmeye alıyor olacağız’ dedi.