Rusya'dan Türkiye'ye taziye mesajı: "Ne yazık ki her ülke ve milletin terörün kurbanı olabildiğini görüyoruz"

Rusya'dan Türkiye'ye taziye mesajı: "Ne yazık ki her ülke ve milletin terörün kurbanı olabildiğini görüyoruz"

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, "Vefat edenlerin yakınlarına ve Türk halkına en içten başsağlığı dileklerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz" açıklamasını yaptı. Rusya İstanbul Başkonsolosluğu ise yaralananlar arasında ilk belirlemelere göre Rusya vatandaşlarının bulunmadığını belirtti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yayımlanan taziye açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"İstanbul’da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonucunda çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Vefat edenlerin yakınlarına ve Türk halkına en içten başsağlığı dileklerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz."

"Son on yılların tarihine baktığımızda, ne yazık ki, her ülke ve her milletin terörün kurbanı olabildiğini görüyoruz"

Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev de RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, İstanbul’daki saldırı nedeniyle Türk halkına taziye mesajını iletti.

Yaşanan terör saldırısı ve organizatörleri konusunda bir şey söylemek için henüz erken olduğunu dile getiren Kosaçev, "Türk halkı ve kadim İstanbul sakinlerine en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Kosaçev, terörün milliyeti ve sınırı olmadığına dikkat çekerek "Son on yılların tarihine baktığımızda, ne yazık ki, her ülke ve her milletin terörün kurbanı olabildiğini görüyoruz" diye ekledi.

"İstanbul Başkonsolosluk binasında güvenlik önlemleri arttırılmadı"

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan bir yetkili, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada yaralananlar arasında ilk belirlemelere göre Rusya vatandaşlarının bulunmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Türk tarafının verdiği bilgiye göre 13 Kasım’da İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı. Konsolosluğumuzun elindeki ön bilgilere göre yaralananların arasında Rusya vatandaşları bulunmuyor.”

Yetkili, Sputnik’e yaptığı açıklamasında, “Patlamanın ardından İstanbul Başkonsolosluk binasının güvenlik önlemleri artırılmadı” bilgisini verdi.