Rusya'nın iftirasına sert yalanlama

Rusya'nın iftirasına sert yalanlama

Bombardımanın ardından Kremlin, Türkiye'yi Tel Abyad'ta DAEŞ'e destek vermekle suçladı.

Suriye'de cumartesi yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlal eden Rus savaş uçakları, ılımlı muhaliflerin kontrolündeki Kafr Hamra, Asya ve Kabir İngiliz, Kaptan Cebel, Anadan ilçesi ile Halep-Azez yolunu bombaladı.


MASAL DİYARI HALEP ŞİMDİ HARAP


Rus savaş uçaklarının Halep'in batısında Cemiyet el-Hadi köyüne düzenlediği hava saldırısı sonucu en az 10 sivil yaşamını kaybetti. Rusların saldırısında yerleşim yerlerinde büyük hasarlar meydana geldi.

Öte yandan, Rus savaş uçakları Hama'nın güneyindeki Harbenefsi köyüne 8 saldırıda bulundu. Köye misket bombasıyla gerçekleşen saldırının devamında rejim güçleri de bölgeyi ele geçirmek için saldırılarda bulundu. Yerel kaynaklar, bölgeye DAEŞ bahanesi ile saldırıldığını fakat söz konusu yerleşimlerde DAEŞ unsuru bulunmadığını ifade etti.

TAKİPÇİLER NEREDE

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron da ABD Başkanı Barack Obama ile telefonla görüşerek, "Rusya'nın ve Suriye rejiminin ılımlı muhaliflere ve sivil halka yönelik hava saldırılarını sona erdirmeleri konusunu yakından takip edeceklerini" bildirmişti. Rusya'nın ateşkesi ihlal etmesinin ardından bu liderlerin nasıl tepki verecekleri merak konusu oldu. Putin rejimi ve diktatör Esad'ın sivil katliamı sözde ateşkese rağmen devam ederken Moskova'dan gelen açıklamalar pes dedirtti.

ÇİRKİN İFTİRA YALANLANDI

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri geçen gün Tel Abyad'ta terör örgütü PYD ile DAEŞ arasındaki çatışmalar sırasında Suriye'nin Tel Abyad kentine Türkiye topraklarından saldırı düzenlediğine dair bilgiler aldıklarını iddia etti. Türk askeri kaynaklar, iddiayı sert bir dille yalanlarken Türkiye-Suriye sınırında DAEŞ militanının yakalandığını belirtti.

REJİM 14 KEZ SALDIRDI

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), rejim tarafının geçen gün yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını 14 kez ihlal ettiğini, ihlal sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. SNHR'den anlaşma ihlaline ilişkin yayımlanan raporda, ABD-Rusya ortak komitesinden en kısa zamanda bu ihlaller hakkında soruşturma başlatması ve bunları kamuoyuyla paylaşması istenenerek ayrıca bu ihlallerin tekrarının önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.