Rusya, Ukrayna'dan gelen sığınmacılara maaş bağlayacak

Rusya, Ukrayna'dan gelen sığınmacılara maaş bağlayacak

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş nedeniyle milyonlarca Ukraynalı sivil, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Rus saldırısı nedeniyle yerlerinden olan en az 6 milyon Ukraynalı vatandaş, ülkelerinden ayrılarak Avrupa ülkelerine göç etti. Ülkenin doğusunda yaşayanlar ise Rusya’ya sığındı.

Vladimir Putin, Donetsk ve Luhansk bölgelerinden ayrılarak Rusya’ya sığınan Ukrayna vatandaşları için yeni bir kararname imzaladı.

Desteklerin sağlanması için uyuşturucu kullanmama şartı var

Bu kararnameye göre; birinci dereceden engellilere ve 80 yaş üstü yaşlılara ek olarak 3 bin ruble daha ödeme yapılacak. İkinci Dünya Savaşı gazilerine ise aylık 5 bin ruble maaş ödemesi yapılacak.

Hamile kadınlara; bir kereye mahsus 10 bin ruble (3 bin 15 lira), doğumdan sonra 20 bin ruble (6 bin 30 lira) maddi destek sağlanacak.

18 yaşın altındaki her çocuk için her ay 4 bin ruble ( bin 205 lira), koruma altındaki çocuklar için 15 bin ruble (4 bin 520 lira), 23 yaş altındaki bireyler için 3 bin ruble (905 lira) ek ödemeler yapılacak. Tek çocuğu olan ailelere ise her ay düzenli olarak 10 bin ruble maaş bağlanacak.

Tüm bu koşulların sağlanması için bireylerin 'uyuşturucu kullanmaması' şartı var.