Rüzgar Çetin'e rapor şoku: Asli kusurlu

Rüzgar Çetin'e rapor şoku: Asli kusurlu

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, Beşiktaş’ta Ocak ayında lüks marka aracıyla, karşı yönden gelen polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayda polis memuru Emre Tetik ise ağır yaralanmış, vücudunda kırıklar meydana gelmişti. Kaza esnasında alkollü olduğu öğrenilen Çetin, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden beklenen rapor ulaştı. Raporda, sanık Çetin idaresindeki araç ile seyrini sürdürürken dikkatini vermediği, hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı, direksiyon hakimiyetine gerekli özen ve önem göstermediği ifade edildi.



"DİKKAT VE ÖZEN YÜKÜMLÜĞÜNE AYKIRI HAREKETİYLE ASLİ KUSURLUDUR"

Çetin’in söz konusu hatalar ile araç hakimiyetini kaybederek 3 şeritli yolun sol şeridine geçerek şerit ihlalinde bulunulduğu anlatılan raporda, "Bu haliyle karşı yönden kendi nizami şeridini takiben gelen müşteki sürücü Emre Tetik yönetimindeki vasıtanın yakın mesafeden önünü kapayarak kazanın meydana gelmesine sebebiyet vermiştir. Sanık, olayda, dikkat ve özen yükümlüğüne aykırı hareketiyle asli kusurludur" denildi.

"GÖREV HALİNDE EMNİYET KEMERİ TAKMA ZORUNLULUĞU YOK"

Kazanın oluşu üzerinde herhangi bir hatalı davranışının olmadığı ve mevcut şartlarda alabileceği başkaca bir önlemin bulunmadığı vurgulanan raporda, polis memuru müşteki sürücü Tetik’in meydana gelen ’kusursuz’ olduğu kaydedildi.

Raporda, şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz ile ilgili ise şu tespitlere yer verildi:

"Karayolları yönetmenliğinin 150. maddesinde emniyet kemeri takılmasının zorunlu olmadığı hallerin bulunduğu maddenin 4. fıkrasında ’yakın koruma, harekat, tatbikat ve devriye görevi yürüten veya olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevinde bulunan sürücü ve yolcu konumunda bulunanların emniyet kemeri takmalarının zorunlu olmadığı’ yazılıdır. Bu itibarla görev halinde olduğu emniyet müdürlüğüne ait araçta yolcu olarak bulunan müteveffa İsmail Fatih Alagöz’e kusur izafe edilmesi uygun bulunmamıştır."

Raporun sonuç kısmında, sanık sürücü Çetin’in asli kusurlu, olayda yaralanan müşteki sürücü Emre Tetik ile kazada yaşamını yitiren şehit polis memuru Alagöz’ün ise kusursuz olduğu kanaatine varıldığı ifadelerine yer verildi.

İDDİANAMEDE 22,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Çırağan Caddesi’nde Çetin’in en sağ şeritten önce orta şeride geçtiği önündeki aracı sollamak içinde ani manevra yaparak karşı şeride geçerek, gelen maktül ve müştekinin içinde bulunduğu polis aracına çarptığı ileri sürülüyor. Çetin’in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilen iddianamede, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmaktan" 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.