SAATCI: “FETHİYE’Yİ İL YAPSINLAR, KAPI KAPI DOLAŞIR OY İSTERİM!”

SAATCI: “FETHİYE’Yİ İL YAPSINLAR, KAPI KAPI DOLAŞIR OY İSTERİM!”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fethiye’yi il yapsınlar, kapı kapı dolaşır oy isterim” dedi.
Adı sıkça Ak Parti’yle anılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kanal F ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Fethiye Hatırası’ programında net ifadeler kullandı. ‘Behçet Saatcı’nın kıblesi Büyük Millet Meclisi değil’ diyerek milletvekilliği adaylığını şuan düşünmediğini söyleyen Saatcı, “Bakın çok iddialı bir laf olacak. İstediğim takdirde, hem iktidar partisinden, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nden ben milletvekili aday adayı değil, adayı olurum. Bana yapılan teklifler Fethiye’deki siyaset soytarılarına yapılsa, takla atarlar bir de en değerli şeylerini de bonus olarak verirler” dedi.
Ak Parti’ye geçme şartının Fethiye’yi il yapılması olduğunu söyleyen Başkan, “Bugün, ‘Fethiye’yi il yapıyoruz’ desinler. Ak Parti’ye geçer, kapı kapı dolaşır, oy isterim. Benim kavgam Fethiye. Behçet Saatcı’nın kıblesi Türkiye Büyük Millet Meclisi değil. Behçet Saatcı’nın kıblesi belli. İkinci kıblesi de gönül. Kıblesi TBMM olan arkadaşların yolları açık olsun. Bakın çok iddialı bir laf olacak. İstediğim takdirde, hem iktidar partisinden, hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nden ben milletvekili aday adayı değil, adayı olurum. Ancak benim sevdam Fethiye. Bana yapılan teklifler Fethiye’deki siyaset soytarılarına yapılsa, takla atarlar bir de en değerli şeylerini de bonus olarak verirler. Herkes bu cümlenin de altını doldursun. Şunu da söylüyorum. Fethiye için her şeyi yaparım. Bugün, ‘Fethiye’yi il yapıyoruz’ desinler. Bütün Fethiye’yi arkama toplarım, Ankara’ya gider teşekkür ederiz. İktidar partisine de bunun diyetini öderiz. Fethiye’yi il yapsınlar, Ak Parti’ye geçer, kapı kapı dolaşır, oy isterim” dedi.
Yat çekek yeri Fethiye’nin elinden böyle alınmış.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile arasında geçen bir anısını da paylaşarak, Fethiye Belediyesi’nin elinde olan Göcek’deki yat çekek yerinin ellerinden nasıl alındığını anlattı. Başkan Saatcı, “30 Mart öncesinde belde belediyeleri ve büyükşehirle ilgili mal paylaşımı vardı. Bunu Saygıdeğer Fethiyeliler ile paylaşmak istiyorum. Sayın Vali yardımcısının nezaretinde mal paylaşımı yaptık. Örnek veriyorum, Ölüdeniz’de şu ada, şu parsel Büyükşehrin, bu ada bu parsel de Fethiye’nin. Her yerde bu şekilde yapılıyor. Yıllık bir milyon kira geliri olan, Göcek Belediyesi’nin taşınmazı bizde kaldı. Osman ağabey (Osman Gürün) seçimden sonra beni bir cumartesi günü aradı. ‘Behçet’im, bizim Hüseyin sana bir yazı göndermiş. Bu yazıyı bir incele’ dedi. Peki, ‘Osman Ağabey’ dedim. Yazı bana geldi. Aynen şu ifadeler yer alıyor; ‘Mal paylaşımı sırasında sehven Fethiye Belediyesi’ne bırakılan yat çekek yeri Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir’ altında imzalar atılmış, iş bitmiş. Burada kafam döndü. Beni Fethiyeliler Fethiye’nin hakkını savunsun diye seçti. Aradım Osman Ağabeyi, ‘Ağabey bu iş ne iş. Madem bunu elimden aldın. Toptancı halini bari bize bırak’ dedim. Aynen şu ifadeyi kullandı; ‘Bakacağız Behçetciğim’ Osman ağabey hala bakıyor. Vallahi benim Osman Gürün’ün şahsıyla hiçbir sıkıntım yok. Benim kavgam Fethiye’nin kavgası. Biz tüm gücü tek elde toplamasını beklememiştik. Bizle her şeyi paylaşır diye düşündük. Baktık ki durum böyle olmuyor” dedi.