Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde katilin kimliği belli oldu

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde katilin kimliği belli oldu

Bakırköy Yeşilköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı ve 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirilirken, cinayete dair bazı yeni detaylar da ortaya çıktı.

Olay Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi Balıkçılar Çarşısı'ndaki Mahmutyazıcıoğlu'nun ortağı olduğu Cundalı Balık'ta önceki gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş eski yöneticisi Sekan Yazıcıoğlu ve gazeteci Fatih Doğan'la birlikte yemek yedi. Fikret Orman, ertesi gün Amerika'ya gideceği için mekandan erken ayrıldı.

Gecenin sonuna doğru Mahmutyazıcıoğlu da kalkmak üzereyken mekana iki kişi geldi ve Mahmutyazcıoğlu'yla görüşmek istedi. Başka bir masaya geçen üçlü arasında beş dakika sonra tartışma çıktı.

Bunun üzerine iki kişiden biri, silahla Mahmutyazıcıoğlu'na yedi el ateş etti. Saldırı sonrası kanlar içine yere yığılan Mahmutyazıcıoğlu ağır yaralanırken, yanında bulunan şoförü ise yaralandı. Olay sonrası saldırıyı düzenleyenler kaçarken durum polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Mahmutyazıcıoğlu ile şoförüne ilk müdahaleyi yaparak yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı.

Kurşunlardan üçü sol bacak, biri sağ bacak kasığına isabet eden Şafak Mahmutyazıcıoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen aşırı kan kaybından hayatını kaybetti. Restoran ve çevresinde güvenlik kameraları incelemeye alınırken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Emniyet'ten açıklama

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada olayın bazı detayları da ortaya çıktı. Suphi Malgaz emniyette bilgi sahibi olarak verdiği ifadede, gayrimenkul satışı nedeniyle Gökhan Karakan ile arasında 65 bin liralık alacak verecek meselesi yaşandığını belitti. Suphi Malgaz ifadesinde, Gökhan Karakan ile aralarında 1 milyon 480 bin liralık gayrimenkul satışı olduğu ve kendisinin aynı gayrimenkulü 1 milyon 600 bin liraya satması üzerine Gökhan Karakan'ın kendisinden 100 bin lira daha istediğini söyledi. Bunun üzerine aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası Karakan'ın kendisini, "O zaman ağabeylerimi gönderirim" dediğini kaydetti.

Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden Seccad Yeşil'in de kendisini araştırdığını söyleyen Malgaz, kendisini Ali Yasak'ın (Drej Ali) yeğeni olarak tanıtan Kadir Yasak'ın çağırmasıyla Mahmutyazıcıoğlu ile kafeye gittiklerini söyledi. Yapılan görüşmede 65 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun kendisine yazılı bir belge olmadan parayı vermemesini söylediğini ifade etti. Bunun üzerine Seccad Yeşil'in Mahmutyazıcıoğlu'nu arayarak tartıştıklarını söyledi. Malgaz, Gökhan Karakan'ın da kendisini aradığını belirterek, Karakan'a parayı Mahmutyazıcıoğlu'ndan alması gerektiğini söylediğini ifade etti. Malgaz, Mahmutyazıcıoğlu'nun dün öldüğünü öğrendiğini söyledi.

Katil: Kadir Yasak

Öte yandan açıklamada, "Olaya ilişkin olay yeri Cunda Balık Restaurant isimli iş yerinden temin edilen güvenlik kameralarının yapılan incelemesinde Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğur Can Bilge isimli şahısların olay yerinde oldukları ve Kadir Yasak isimli şahsın ateşli silah kullanarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Kasten Öldürülmesine ve Murat Bilmez isimli şahsın Kasten Yaralanması olayını gerçekleştirdiği tespit edilmiştir" denildi.

Tören Rize'de

Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu önünde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu tarafından alınan Mahmutyazıcıoğlu'nun cenazesi Rize’ye gönderildi.

Erken'le evliydi

Rize'de 1980'de dünyaya gelen Şafak Mahmutyazıcıoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuydu.

Fikret Orman döneminde yaklaşık bir yıl boyunca Beşiktaş Spor Kulübü'nün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyeliği yapan Mahmutyazıcıoğlu, sunucu Ece Erken ile evliydi ve iki kız çocuğu babasıydı.

‘Kardeşimi kaybettim’

Olayın yaşandığı gece Mahmutyazıcıoğlu’yla olan ve mekandan erken ayrılan Beşiktaş eski Başkanı Fikret Orman, Milliyet’e konuştu: “Kardeşimi kaybettim! Benim çok sevdiğim bir insandı. Kardeşim gibiydi. Hala olayın şokundayım. Çok üzgünüm. Saldırı gece yarısı gerçekleşmiş. Ben saat 18.00’de yanına gittim, 20.00’de oradan ayrıldım. Öncesinde beni aradı, ABD’ye gitmeden önce ‘Gel, bir yemek yiyelim’ dedi. Ben de o yüzden gitmiştim. Kızım beklediği için yemekten erken ayrıldım. Sonra gece haberi duydum, inanamadım. Allah ailesine, sevdiklerine sabır versin. Tüm Beşiktaşlıların başı sağ olsun.” l Serdar SARIDAĞ

'Üzüntümün tarifi yok'

Beşiktaş eski yöneticisi ve Ece Erken'in avukat eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından duygularını dile getirdi.

Alişan: "Allah rahmet eylesin. Çok acı çok... Gencecik yaşta... Ece Erken'e ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah."

Işın Karaca: "Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin, Allah sabırlar versin Ece. Hem sana hem çocuklara hem de tüm sevenlerine..."

Demet Akalın: "Ben çok üzgünüm. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Başın sağ olsun Ece."

Yıldız Tilbe: "Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet dilerim. Ailesi ve sevenlerinin başı sağ olsun, Allah sabırlar versin."

Seren Serengil: "Ah Şafak ahh... İyi yürekli kardeşim. Çok ama çok üzgünüm."

Gülşah Saraçoğlu: "Çok ama çok üzgünüm. Ece'm başın sağ olsun. Senin için olan üzüntümün tarifi yok. Allah mekanını cennet eylesin hayat arkadaşının. Kalbim ve dualarım seninle. Allah taksiratını affetsin."

‘Çok üzgünüm’

Beşiktaş’ın Antalya kampında bulunan Başkan Ahmet Nur Çebi, Mahmutyazıcıoğlu’nun vefatından dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, “Sayın Şafak kardeşimizin ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Annesine, babasına, çocuklarına, eşlerine, yakınlarına sabır diliyorum. Beşiktaş’a hizmet etti. Camia olarak yaptıklarıyla ilgili kendisini minnetle anacağız. Talihsiz bir olay. Çok üzüldüm. Kendisiyle 2-3 yıl çalışma arkadaşlığım oldu, rahmet diliyorum. Hayat devam ediyor, takımı burada. Sevdiği renkler, Beşiktaş. Biz de camia mutlu olsun diye uğraşıyoruz. O da Beşiktaş’ın başarılı olmasını isterdi. Nur içinde yatsın” ifadelerini kullandı.