Şafak vakti bin polisle uyuşturucu operasyonu

Şafak vakti bin polisle uyuşturucu operasyonu

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan ilçesine bağlı Denizli, Mithatpaşa ve Narlıca mahallelerinde "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının vatandaşları zehirlediği ihbarını aldı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı’ndan gerekli izni alan polis yaptığı takip sonucunda bugün şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in bizzat katıldığı ve yönettiği operasyonda il emniyet müdür yardımcıları Ahmet Kenan Çayır ile Mehmet Türkoğlu da hazır bulundu. Saat 05.00’de emniyetten aralarında özel harekat, çevik kuvvet, narkotik, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çocuk şube ve terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan 3 mahallede 31 ayrı adresi eş zamanlı abluka altına aldı. Saat 05.15 sıralarında polis eş zamanlı olarak adreslere girdi. Bazı kritik evlere özel harekat polisleriyle girildi. Polis kapıları koç boynuzu ile kırıp içeri girerek şahısları etkisiz hale getirdi. Daha sonra ise ’Pako’ isimli narkotik köpeği gelerek evlerde arama yapıldı.

ARAMALARDA KADIN VE KOYUN HEYKELİ BULUNDU

Yapılan aramalarda 77 rulo kupona sarılmış halde içime hazır esrar, 2 tabanca, 5 pompalı tüfek, 15 uyuşturucu hap, 140 bin paket kaçak sigara, bin 700 şişe sahte içki ele geçirildi. Polisin detaylı yaptığı aramada bir evde ise koyun figürle tarihi eser bulundu. Başka bir evde yapılan aramada ise kadın figürlü kafası olmayan bir tarihi heykel bulundu. Ele geçirilen tabancalardan biri ise ev sahibi kadının sutyeninin içinden çıktı. Ev aramalarında 19 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in yönetimindeki uyuşturucu ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta Şakirpaşa, Ova, Uçak ve Onur Mahallesi’nde torbacılara operasyon yapan polis bir hafta olmadan bu kez de Denizli, Narlıca ve Mithatpaşa Mahallesi’ne girdi. Operasyonu bizzat yöneten Zeybek, uyuşturucu ile mücadelenin devam edileceği ve sonuna kadar gidileceği sinyalini verdi.