Sağanak yağış hayatı felç etti!

Sağanak yağış hayatı felç etti!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde zaman zaman etkisini artıran yağış, olumsuzluklara yol açtı. İlçede dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Fındıklı-Arhavi geçişi Liman Mahallesi mevkisinde heyelan yaşandı. Heyelan sonucu yolun tek şeridi ulaşıma kapanırken trafikte yoğunluk yaşandı. Ulaşımın tek şeritten kontrollü sağlandığı yolda, Karayolları ekiplerince kapalı şeridin açılması için çalışma başlatıldı. Şiddetli yağış sebebiyle ilçedeki rögarların tıkanması sonucu iş yerleri ile bazı binaların zemin katlarını su bastı. Elektrik kesintisi yaşanan ilçede, belediye hoparlörlerden anons yaparak vatandaşları uyarıyor.
boldu...








Bir çocuk sel sularına kapılarak kayboldu

Fındıklı ilçesine bir saatte 254 kg yağış düşerken, ilçe merkezinde onlarca iş yerini su bastı, çok sayıda köy ve mahalle yolu ise heyelanlar ve derelerin taşması nedeniyle ulaşıma kapandı.
İlçenin Sungurlu köyünde 13 yaşındaki bir çocuk sel suları nedeniyle kaybolurken, kayıp çocuğu arama çalışmaları AFAD, RİKE ve AKUT ekipleri tarafından sürdürülüyor. İletişim hatlarındaki kesintiler nedeniyle de çok sayıda köyden haber alınamazken, derelerin taşması nedeniyle çok sayıda noktaya ulaşılamıyor. Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan su birikintileri nedeniyle ise Rize-Artvin bölümünde trafik güçlükle ilerliyor.
Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ilçe merkezinin sular altında olduğunu ifade ederek, "Küçük dereler taşıp ilçe merkezini su bastı. İlçe merkezi ile köyler arasında bağlantı kesilmiş durumda. Haber alamadığımız yerleşim yerleri var. Yağış devam ediyor. Can kaybı yok şu anda. Su baskını nedeniyle maddi hasar var." dedi. Bütün yolların kapalı olduğunu kaydeden Özbalaban, "Yol açma çalışmaları sürüyor. Her tarafta heyelan var. Tüm ekiplerimiz çalışıyor. Çevre il ve ilçelerden yardımlar geliyor." diye konuştu.

Artvin'de de su baskınları meydana geldi

Artvin'in Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde aralıklarla devam eden şiddetli yağış, su baskınlarına neden oldu. Artvin Valisi Muhterem İnce, yaptığı açıklamada, Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde sağanağın aralıklarla devam ettiğini söyledi. Yağışın özellikle Arhavi ilçesinde etkili olduğunu ifade eden İnce, ilçe merkezindeki bazı kamu kurum ve kuruluşları, ev ve iş yerlerinin bodrum ve birinci katlarını su bastığını kaydetti. İnce, Arhavi'de kaymakamlık bünyesinde Afet Kriz Merkezi oluşturulduğunu belirterek, "Devletimizin tüm imkanlarını bölgeye sevk ettik. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bütün tedbirlerimizi aldık. Karayollarında ulaşım sorunu yok. Yollarımız ulaşıma açık. Sağanak nedeniyle herhangi bir yaralanma ve can kaybımız şu an itibarıyla yok." diye konuştu.

Ordu'da şiddetli sağanaktan etkilendi
Ordu'nun Fatsa ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, bazı iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı. İlçe genelinde yaklaşık 2 saat etkili olan yağış sonucu Kurtuluş Mahallesi'ndeki Fatsa Özel Sanayi Sitesi'nde bulunan 15 iş yerini su bastı. Sanayi sitesindeki 5 araç da zarar gördü. Fatsa Özel Sanayi Sitesi Başkanı Yusuf Kaynar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede, Ramazan Bayramı'nın ilk günü meydana gelen sel ve heyelanda 140 iş yerinin zarar gördüğünü anımsattı. Bu sabah etkili olan sağanak sebebiyle 15 iş yerinin zarar gördüğünü belirten Kaynar, "Sanayi sitemizin kot seviyesi düşük. O yüzden her yağmurda su baskınlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. İş yerlerinde nöbette olan esnaf, suyu tahliye etmek için çaba harcadı. 5 araç da su altında kaldı ve çekiciyle kurtarıldı." dedi.