Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Sahiller Büyükşehir’in

Büyükşehir'e devredilen tesisler modernize edilecek ve yatak kapasiteleri arttırılacak.

Yayınlanma:

 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne ait Karacaali ve Hasanağa izcilik ve eğitim tesisleri, 5 yıl süreyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gemlik Belediyesi´ne devredildi. Devredilen tesislerin en kısa sürede modernize edileceğini ve yatak kapasitesinin 300’e çıkartılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bundan sonra kamp yeri arayan sporcuların, izcilerin ve gençlerin Akdeniz sahillerine gitmesine gerek kalmayacağını bildirdi.

Sahillerin devrine ilişkin imzalar, Bursa Valiliği’nde yapılan törenle atıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa´daki sahilleri daha etkin kullanma adına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne ait Karacaali ve Hasanağa İzcilik ve Eğitim Tesisleri´nin Büyükşehir Belediye ve Gemlik Belediyesine devrini onayladı. 12 ve 8 dönümlük araziler üzerine kurulan tesisler, Büyükşehir ve Gemlik Belediyeleri tarafından modernize edilecek, ortak kullanım alanı olarak 5 yıl süreyle gençliğin hizmetinde olacak.

Atılan imzaların hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Münir Karaloğlu, “Bu şehirde yaşayanların denizden daha iyi istifade etmesini nasıl sağlarız diye Hem Karacaali, hem Hasanağa kampında gözlemlerde bulunduk. Fakat seneler önce o günkü koşullar ile yapılmış. İçerisindeki demirbaşlar eskimiş. Artık bu günün ihtiyaçlarına cevap veremez duruma gelmiş. ‘Karacaali´yi Büyükşehir´e, Hasanağa´yı da Gemlik Belediyesi’ne kullandırabilir miyiz?’ diye, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşmeler gerçekleştirdik” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Karacaali kampını hızlı bir şekilde onardığını ve geçen yıl kullandığını hatırlatan Karaloğlu, “Artık hizmetlerin yerelden, birinci elden yürütülmesi hükümetimizin de ana hedeflerinden bir tanesi. Bu işleri Ankara´dan koordine etmeye gerek yok. Yerelde Büyükşehir´in eli değecek, Valilik ve Gençlik, Spor İl Müdürlüğümüzün ortak yürüttüğü çalışmalarla bu kamplar ile benzeri yerlerin kalitesi artacak. Sahile sıfır olan bu güzel tesisler, kamp dönemleri dışında halkımıza da açılabilir. Ben inanıyorum ki o kamplar gelecek sene çok daha güzel mekanlara dönüşecektir” diye konuştu.

İLGİLİ HABER Prof. Dr. Şükrü Ersoy Bursa’daki Fay Hattı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
Büyükşehir'e devredilen tesisler modernize edilecek ve yatak kapasiteleri arttırılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, devri yapılan tesislerde en kısa sürede modernizasyon çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Gençlerin eğitilmesi, sporcuların kamp yapması ve izcilerin yetiştirilmesi konusunda uzun yıllar hizmet veren tesislerin yapılacak yenilemeler ve ek tesislerle daha modern, daha etkin bir şekilde hizmet vereceğini kaydeden Başkan Altepe, “Tamamlandığında ve yeniden hizmete alındığında bu tesisler, Bursa’mız için büyük şans olacak. İnşallah burada, geleceğimize yönelik çok güzel hizmetler verilecek. Yatak kapasitesi 300’e çıkacak ve gençlerimizin, kamp alanı arayan sporcularımızın Akdeniz sahil bölgelerine gitmesine gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da yapılan protokolle Gemlik sahillerinin yılın 12 ayı kullanılabilir duruma getirildiğini söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de devredilen iki tesisin teknik bilgileri ve kullanım şekliyle ilgili bilgiler verdi. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler