Şahinbey Belediyesi Yaz Okullarından Yüzme Yarışması

Şahinbey Belediyesi Yaz Okullarından Yüzme Yarışması

Şahinbey Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yaz spor okulları yüzme kursuna katılan 7-14 yaş öğrenciler arasında yüzme yarışması düzenledi.
Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Spor Köyü içerisinde hizmete sunulan yüzme havuzunda 4 grup halinde düzenlenen ve 150 öğrencinin katıldığı ödüllü yüzme yarışmasına aileler yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya katılarak dereceye giren öğrenciler ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun elinden aldı. Yarışmada dört grupta ayrı ayrı birinci olan sporculara tablet bilgisayar, ikinci olan sporculara satranç takımı ve üçüncü olan sporculara ise kol saati hediye edildi.
Ödül törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuklarımızın ruhen ve bedenen her yönden kendilerini geliştirmesi gerekmektedir. Bu noktada bedenen gelişmede en önemli gelişme suyu kullanmaktadır. Bugün burada yüzme kursuna katılan çocuklarımızın çok mutlu olduğunu gördüm. Bu kurslar sayesinde yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkartıyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu nedenle bu tür tesislerin çoğalması lazımdır. Bu noktada önemli çalışmalar yapan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu kutluyorum” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise yarışmaya katılan tüm gençleri kutlayarak, “Yüzme kursu çok önemli peygamber efendimizin de sünnetidir. Yapmış olduğumuz yüzme havuzunda çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın yüzmesini istiyoruz. Yaz spor okulumuzda açılan yüzme kursumuza 2 bin 270 öğrencimiz katılmış ve eğitim görmektedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediğimiz yüzme yarışmamıza katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor. Dereceye girenleri kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda yüzme havuzu sayımızı artırarak, bu alandaki ilgiyi arttırmış olacağız” dedi.
Akkent Spor Köyü’nde düzenlenen yüzme yarışmasına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı ve Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel ile Belediye Başkan Yardımcıları Birol Ülger, Ali Aytek ve Hüseyin Kılıç da katıldı.