Şahinbey Belediyesi’nin 66. Sosyal Tesisinin Açılışı Yapıldı

Şahinbey Belediyesi’nin 66. Sosyal Tesisinin Açılışı Yapıldı

Şahinbey Belediyesi sosyal ve kültürel yönde vatandaşa katkı sunmak amacıyla 66. sosyal tesisin açılışını yaptı.
Güneykent Mahallesinde yapılan 500 Evler Sosyal Tesis açılışında bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu şunları söyledi:
“Şahinbey Belediyesi olarak bu tür sosyal tesisi önemsiyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda yoğun bir talep içindedir. Dinimizin ilk emri oku bunun için bu tesisler vatandaşlarımızın okunmasına, öğrenmesine kendini geliştirmesine vesile olan tesisler. Şuan 65 sosyal tesisimiz de 41 bin aktif kursiyerimiz ve toplamda 165 bin kişiye verdiğimiz kurslarla şehrimizin maddi ve manevi gelişimine ciddi anlamda katkı sağlıyoruz. Geçen hafta 661 tane gencimiz bu tesislerimizde sosyal tesislerimizden faydalanarak üniversiteye yerleştiler. Bu çok önemli onların hayatını değiştiren özelikle dar gelirli vatandaşlarımızın bu imkana kavuşmasını sağlayan bir olay. Bu açıdan önemsiyoruz. Bu tür tesislerimizde gerek hanım kardeşlerimize gerek erkek kardeşlerimize verdiğimiz Kuran-ı Kerim kursları başta olmak üzere taziye evleri yine etüt merkezi olarak genç çocuklarımızın buradan faydalanması mahallemizin eğitimine ve diğer ihtiyaçlarına ciddi anlamda katkı sağlıyor. Bu açıdan buralar mahallenin gelip konuştuğu buluştuğu noktalar. Bu konuda bize destek veren Müftülüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Şahinbey ilçemizde kuranı kerim kurslarımız göreve başladığımızda 35 tane idi. Şuan bildiğim kadarıyla 150’yi geçti. İnşallah daha da artacak. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin halkımızın desteğiyle bu tesislerimizin sayısını daha da artıracağız.”
Gaziantep ilinin gelişen büyüyen bir şehir olduğun belirten Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar, “İlimiz hakikaten büyüyen gelişen müstesna bir ildir. İlimiz ekonomisiyle, sanayisiyle ihracatıyla sağladığı istihdamla diğer illere örnek teşkil eden ayrıcalıklı bir il. İnşallah öyle ümit ediyorum ki Gaziantep ilimiz belediyelerimizin gerçekleştirmiş olduğu bu anlamlı projelerle inşallah kendisini sosyal alanda eğitim alanında gerçekleştirdiği atılımlarla da diğer illere örnekliğini kanıtlayacak müstesna bir il olacak. Çinli bir atasözü vardır ‘ Yüzyıl sonrasını düşünmek isteyen insana yatırım yapsın’ bu tür yatırımlar insana yapılan yatırımlardır. Kalıcı yatırımlardır geleceğimizi adeta sigortalayan önemli yatırımlardır. Bu modern hayatta yalnızlığımızı bu modern hayatta paylaşmayı, bu modern hayattan kent hayatında komşuluk ilişkilerimizi yeniden yaşayacağımız bir araya geleceğimiz mekanların tesisi son derece önemli diye düşünüyorum” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı hizmetlerden bahseden AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ise, “Yine enlerin ve ilklerin belediyesi olan Şahinbey Belediyesi’nin bir hizmetin açılışında buradayız. Başkanımızın önderliğindeki Şahinbey Belediyesi 2009‘dan buyana 50’nin üzerinde sosyal tesis yaptı. Hükümetimiz, partimiz 12 yıldır, 12 yıla aşkın süredir iktidarda. Genelde ve yerelde yapılan hizmetleri hepimiz biliyoruz, taktir ediyoruz. Bir Türkiye rüyamız var. Bu rüya bizim için hayal değil gün geçtikçe biz bunu gerçekleştiriyoruz. Birileri mahallelerde muhtarlık yerleri yapamazken gördüğünüz üzere bizler ellinin üzerinde bizim belediyemiz, belediye Başkanımın başkanlığındaki ekip 50’nin üzerinde sosyal tesis yapabiliyor. Hamd olsun bugünlerimize” diye konuştu.
Yapılan açış konuşmaları sonrası Kuran-ı Kerim okunarak tesisin açılışı gerçekleşti. Vatandaşlar sosyal tesis için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.
Açılışa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmam Oğlu, başkan yardımcıları, vatandaşlar katıldı.