Şahin’ddn Sert Açıklama

Şahin’ddn Sert Açıklama

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bu yıl gerçekleştirilen "11. Arguvan Türkü Festivali’nde sahne alan bir sanatçının sözlerine tepkilerini sürdürdü.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaretinde habercilerin konu ile ilgili sorularını cevaplayan Milletvekili Şahin, Türkü Festivali Tertip Komitesi’nin yapmış olduğu açıklamaya tepki göstererek, “Orada gerçekten Türk örf ve adetinde yer almayan, insanımızın o sözleri dinlemekten haya ettiğini bildiğimiz bir türkü sözlerini Arguvan Türkü Festivali’nde bir sanatçının okuduğunu gördüm. Ben şahsen üzüldüm. Türkiye adına, Malatya adına ve Arguvan adına üzüldüm. Arguvan’da orada dinlemekte olan insanlarımızın tepki vermesini beklerken, tertip komitesinin tepki vermesini beklerken, ama baktım akabinde tertip komitesi bizim yapmış olduğumuz açıklamalara muhalefet edercesine bir açıklama yapmış. Bizim oradaki açıklamamız onların kesinlikle söylemiş oldukları ile biz kendimizi hiç bir zaman özdeşleştirmedik. Bizim karşı çıkmış olduğumuz şey sosyal medyada da çok ciddi bir yer buldu. Giriş kısmında ki söz ve söylemler bir ülkenin Cumhurbaşkanlığını, Başbakanlığını ve Bakanlığını yapan kişiye atfen söylenen sözleri aynen kendisine ve onu onaylayanlara iade ediyorum. O türkü sözlerini tekraren kendilerine misli ile iade ediyorum. Bu sözleri siz Kemal Kılıçdaroğlu’na söylendiğinde alkışlayacaksanız, Başbakana söylendiğinde de alkışlayın. Ama sizin liderlerinize söylenmesini arzu etmiyorsanız, bizim de liderlerimize, Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapan insana söylenen bu sözleri alkışlayanları ben şiddetle kınıyorum.
Festival bittikten sonra o sözleri söyleyen düşünce özürlü olan kişi diyor ki ben bunu direk Başbakanın yüzüne söylüyorum diyor. Bir insanın orada sahne almasını ben şiddetle kınıyorum. Bunları konuşmak yanlış bir şey. Bu ülkede gerçekten köpeksiz köy görüp değneksiz gezenleri şiddetle kınıyorum. Bir daha ki sefere bunun gibi tarzlar olursa, ben daha da bunun da dozunu arttırmayı kendime görev atfederim. Çünkü bu ülkede aklına geldiği her şeyi söyleme özgürlüğüne sahip olduğunu iddia ediyorlarsa, o zaman bizlere de biraz saygı duysunlar. Bu saygısızlığı başta orada ki Belediye Başkanı ve tertip komitesinin de olayı yeni baştan süzmelerini ben arzu ediyorum. Bizim açımızdan biz kendimize görev addetmedik. Onlarında muhatabı ben değilim. Gerçekten gezi eylemlerini bahane ederek Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bu ülkede hizmet veren kişilere böyle fütursuzca saldırı yapanlaradır benim tepkim" dedi.