Sahte polis, operasyon yalanıyla binlerce lirayı çaldı

Sahte polis, operasyon yalanıyla binlerce lirayı çaldı

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne müracaat eden İ.A. isimli kişi, sahte polislerce dolandırıldığını öne sürdü. olayla ilgili ifade veren İ.A., "Sabah saatlerinde telefondan arayan erkek bir şahıs kendisini polis olarak tanıttı. Hakkımda operasyon yapılacağını söyledi. Bunun üzerine hesap numarasına 2 bin 50 lira yatırdım. Aynı gün öğleden sonrada başka bir bankadan kredi çekerek verilen hesap numarasına İ.K. adına 7 bin 800 lira ve 4 bin lira parayı yatırdım. Bir süre sonra dolandırıldığımı anlayınca polis merkezine geldim." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Öte yandan Mudanya Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran İ.K. ise dolandırıldığını öne sürdü. olayla ilgili ifade veren İ.K., "Telefondan bir bayan aradı. Sağlık sigortasının günün geçtiğini yenilememem durumunda ceza geleceğini ve icra işlemleri başlatılacağını söyledi. Bunun üzerine bilgim dışında 255 lira paramın çekildiğini farkettim. Dolandırıldığımı anlayınca polise müracaat ettim." diye konuştu.
Görükle Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran M.C. de inşaatındaz bulunan mazotların kimliği belirsiz kişilerce çalınmak istendiğini, bu esnada yere dökülen mazot sebebiyle 415 lira zararının olduğunu vurguladı.