SAMSUN’DA LODOSUN BİLANÇOSU AĞIR

SAMSUN’DA LODOSUN BİLANÇOSU AĞIR

Samsun’da iki gün etkili olan lodostan dolayı 1 kişi hayatını kaybetti, çıkan yangınlarda 9 ev kül oldu, onlarca evin çatısı uçtu ve hayvanlar telef oldu.
Samsun’daki şiddetli lodosun bilançosu ağır oldu. İl merkezi ve ilçelerde etkili olan lodos nedeniyle çatı uçması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, Yakakent ilçesine bağlı Gündüzlü Mahallesi’nde çıkan yangında da 9 ev alevlere teslim oldu.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, "Bizim kayıtlarımıza göre, 16 adet ayrı bölgede geniş çaplı orman yangınları meydana geldi. Alaçam, Bafra, 19 Mayıs, İlkadım, Atakum, Çarşamba, Salıpazarı, Terme itfaiyelerini bütün bölgelere sevk ettik. Sabaha kadar ekipler çalışmayı sürdürdü. Bu konuda Orman İşletme ve AFAD ile istişare halinde çalışmaları yürüttük. Gece boyunca ağaç devrilmeleri daha çok merkezde oldu. Yakakent’te 9 ev yangında zarar gördü. Diğer yerlerde de yerleşime sirayeti ile ilgili bir bilgi gelmedi. Yakakent’te yer yer tütmelerin devam ettiği, soğutmalar sürdüğü, diğer yerlerde de soğutma çalışmaları sürdüğü bilgisi var. Bizim saat 10.00 itibariyle dışarıda ekibimiz kalmadı. Orman İşletme ve iş makineleri soğutma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.