Sanal Alemde Tanıştı, Dolandırıldım Diye Şikayetçi Oldu

Sanal Alemde Tanıştı, Dolandırıldım Diye Şikayetçi Oldu

KARS (İHA) Kars’ta bir kadın bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı bir erkeğe 1.200 TL. kaptırınca ‘dolandırıldım’ diyerekten şikayetçi oldu.
Kars’ta yaşayan 1979 doğumlu bir kadın, Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı ve 1.200 TL. kaptırdığı erkek tarafından dolandırdığı belirtti.
Edinilen bilgilere göre, Kars’ta yaşayan bir kadın, sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı ve ismini öğrendiği şahısla hem paylaşım sitesi üzerinden hem de şahsın kendisine verdiği telefon hattı üzerinden görüştü. Şahıs kendisine başka bir ilde ev yaptırdığını, evin parasını (120.000 TL) peşin vermesi durumunda evin maliyetinin düşük olacağını ve 1.200,00 TL paranın eksik kaldı diyerek kalan tutarı kendisinden istedi. Bunun üzerine durumu kabul eden kadın, şahsın belirttiği hesaba 1.200,00 TL para yatırdı. Şahıs ise parayı kendisine kısa sürede iade edeceğini söyledi. Ancak şahıs daha sonra belirttiği sürede parayı iade etmedi. Bir süre kadını çeşitli bahanelerle oyaladığı. Kadının ısrarla aramasına rağmen telefona cevap vermeyerek telefonunu sürekli olarak meşgule atmasının üzerine mahkemeye giden kadın dolandırıldığını ileri sürerek şikayeçi oldu.
Polis şimdi paylaşım sitesinde tanışarak dolandırıldığını ileri sürerek şikayetçi olan kadını dolandıran şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.