Sanayi istihdam endeksi arttı

Sanayi istihdam endeksi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının ilk çeyreğine ait ’Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri’ verilerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayi İstihdam Endeksi, 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış Sanayi İstihdam Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,3 oranında artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayide Çalışılan Saat Endeksi, 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 artış kaydetti. Takvim etkisinden arındırılmış Sanayide Çalışılan Saat Endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Sanayide Brüt Ücret - Maaş Endeksi 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış Sanayide Brüt Ücret - Maaş Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16,3 arttı.

TİCARET VE HİZMET CİRO ENDEKSİ ARTTI

Ticaret ve Hizmet Ciro Endeksi, 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,0 oranında arttı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet Ciro Endeksi 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,0 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış Ciro Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,1 oranında artış kaydetti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet İstihdam Endeksi 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3, takvim etkilerinden arındırılmış İstihdam Endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 oranında arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet Çalışılan Saat Endeksi 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 oranında artarken, takvim etkilerinden arındırılmış Çalışılan Saat Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,5 oranında arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Ticaret ve Hizmet Brüt Ücret-Maaş Endeksi 2014 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,8 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış Brüt Ücret- Maaş Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,9 oranında arttı.