Şanliurfa’da Grup Yolu Yapım Çalişmalari

Şanliurfa’da Grup Yolu Yapım Çalişmalari

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül ayında ihalesi yapılan 420 kilometrelik 7 gruptan oluşan kırsal mahalle yollarının çalışmaları kapsamında, Akçakale, Ceylanpınar, Harran, Siverek, Viranşehir, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde stabilize ve beton yol olmak üzere yolların 130 kilometrelik kısmı kısa sürede tamamlandı.
Akçakale, Ceylanpınar, Harran, Siverek, Viranşehir, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde yol yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye ekipleri bunun yanı sıra Suruç’ta 8 bölgede yer alan Suriyeli misafirlerin kaldığı 13 çadırkente yollarında çalışmaları yürüterek, toplamda 11 kilometrelik berkitme yol çalışmasını ve ana arterlerde bulunan 5 adet kasis çalışmasını tamamladı. Ayrıca Suruç Fen Lisesi, Suruç Endüstri Meslek Lisesi ve Suruç Yatılı Bölge İlköğretim Okulu olmak üzere okul yollarını yaptı. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Devteşti mahallesinde 6 metre genişliğinde olan Açıksu caddesini sıcak asfaltla 10 metreye genişliğine çıkaran Büyükşehir ekipleri, bölgede yaşanan trafik sorunu çözerek, vatandaşların daha kaliteli ulaşım imkânı sağlandı. Karaköprü ilçesinde ise, Akbayır Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde 25 metre genişliğinde yeni yolun çalışmalarını başlattı.
Planlı bir şekilde Şanlıurfa’nın merkez ve kırsal mahallelerini en iyi ulaşım imkânı sağlamak için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerince çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Başkan Güvenç, daha yaşanılabilir bir Şanlıurfa için çalıştıklarını ifade etti.
Öte yandan Fen İşleri ekipleri tarafından Siverek, Harran, Viranşehir, Suruç ve Akçakale ilçelerinde 357 bin metrekarelik kilitli parke taşı döşeme işlemi başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi, Siverek’te toplamda 157 bin metrekare, Viranşehir’de 113 bin metrekare, Suruç’ta 40 bin metrekare, Harran’da 36 Bin metre kare kilitli parke taşı döşeme işlemi devam ettirirken, Akçakale’de istasyon caddesi, Öğretmenevi caddesi ve okul caddesinde 11 bin metrekare kilitli parke taşı döşeme işlemi tamamladı.